Roodpakje deel 5

Column van de trainer: 40 jaar MACH

Super natuurlijk, een echte jubileumkrant! Het moment dat een redactie weer naargeestig op zoek gaat naar columnisten.
Zo vonden ze ergens op een grote zandhoop ver van Ganzenstad het gehucht Klijndijk het toevluchtsoord van Roodpakje, ook wel Maarten de trainer van veel Tonspelers en sterretjes.

Ik mag al heel wat jaren op de maandagavonden in Ganzenstad vertoeven en er alle groepen badminton les of training geven. De allerjongsten worden opgevangen door Marcel met assistenten, die al jaren deze verantwoording op zich heeft genomen.G estart met Nico is dit het paradepaardje van de vereniging….Waarom? daar hier het allerjongste talent van Ganzenstad word opgevangen. Leuk is het voor iedereen om hier eens te komen kijken, hoe dit team met de Bannink-Mach ukken de eerste stappen van het Tonspel oppakt!

Als trainer mag ik hierna pas opdraven en mag ik de oudere jeugd vanaf een jaar of 12 begeleiden. Het alom geroemde karaktertrekje van Bannink-Mach, met elkaar veel spelplezier, wat door de jaren heen het motto tijdens deze trainingen bepaalde. De tijden dat we grote uitgebalanceerde trainingsgroepen hebben, is voorbij en richt ik me op de grootste gemene deler van de groepen, waarmee we proberen met plezier tot oefening te komen, waaraan iedereen mee kan doen!

De tweede groep is één van de meest trouwe volgelingen, die ik ken. Onze groep recreanten, de spetters van de vereniging, kennen de meest regelmatige opkomst. Met veel plezier proberen we met veel spel er flink lol in te houden, wat doorgaans helemaal geen probleem is. Deze groep telt zo’n 12 leden, waardoor er lekker veel ruimte is om ook individueel wat gerichte aandacht te geven. Zware training blijft meestal achterwege, maar als verzoeknummertje staat tie wel eens op het programma.

De competitiespelers mogen de avonden altijd afsluiten. Deze bonte groep is de ruggegraat van de vereniging en kent vele bekende namen van Miss ZuidWester tot het meisje van DeBuurtSuper en van Betonboer tot louche Bankdirecteuren. Hartstikke leuk is toch wel dat hier de Stillekracht van Bannink-Mach geëtaleerd wordt, door compacte samenstelling is het de individuele veerkracht van de Tonspelers van Ganzenstad, die nieuwe Tonspelers moeiteloos tussen de duigen weet te krijgen. Ook de kersverse kleine Tonnertjes worden hier opgenomen en tot echte grote TonKanonnen gesmeed.

Moge dit mijn motivering zijn om op de maandagavonden met veel plezier naar Ganzenstad te blijven tuffen. Ik hoop, dat jullie met mij dezelfde mening zijn toegedaan, dat het echte Tonspel in Ganzenstad blijft bestaan!!

Maarten Sluiter
(uit de jubileumkrant uitgebracht december 2004)