Roodpakje Deel 7

Roodpakje Deel 7

Roodpakje Deel 7

ONDER VREEMDE OMSTANDIGHEDEN:

ROODPAKJE VERLAAT GANZENSTAD VOORGOED

Van een onzer verslaggevers

-Ganzenstad- Afgelopen maandagavond laat werd het centrum van Ganzenstad opgeschrikt door het geluid van een ronkende motor en gierende banden. Ooggetuigen stelden vast dat zij de gemotoriseerde ton van M.S., beter bekend als Roodpakje de (ex)trainer van de Ganzenveervangclub uit Ganzenstad, met hoge snelheid de stadgrens zagen passeren. Zoals al eerder bekend gemaakt in een grote persconferentie heeft Roodpakje na 15 jaar trouwe dienst zijn trainingsschepnetje aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen.`

Maandagavond was daartoe een groots afscheid georganiseerd in de sporthal Swaneburg. Het plotselinge en gehaaste vertrek van Roodpakje doet vermoeden dat het afscheid toch iets anders is verlopen dan op voorhand gepland was. Navraag bij betrokkenen leverde een warrig beeld op.

Echter een goede puzzelaar zou de uitspraken aaneen kunnen smeden tot een duidelijk verhaal. Zo meldde p.r. man Groenteveld dat hij blij was zijn voorganger (Peter de Prater) weer eens gesproken te hebben. De plaatselijke Eendenkweker vond dat het hele afscheid veel te lang had geduurd ondanks een snelle “afstraffing”. (Golf)kar-ton gigant Bertus Annink zei desgevraagd content te zijn geweest met de aanvraag voor de (eenmalige) ontwikkeling van een zeer speciale (kar)ton, op maat gemaakt voor De Prater. Penningmeesteres Anja Holding mopperde dat ze wel erg veel goudstukken had moeten reserveren voor het afscheid. Voorzitter Berend Wims wilde alleen maar kwijt dat hij erg genoten had van het hele afscheid. Na enig aandringen bleek ook Peter de Prater bereid te verklaren dat hij een zeer prettige avond had gehad en dat een lang openstaande rekening eindelijk op doeltreffende wijze vereffend was. Tenslotte leverde nader onderzoek in de Swaneburghal nog een in de afvalbak achtergelaten gebroken schepnetje op, zeer waarschijnlijk daar achtergelaten door Roodpakje.

De redactie kan niet anders concluderen dan dat er op het afscheid nog een demonstratiepartij heeft plaatsgevonden tussen Roodpakje en Peter de Prater waarbij de laatste zijn kans rook om Roodpakje nog een keer ten overstaan van de gehele Ganzenveervangclub te vernederen. Dat dit gelukt was, getuigde wel het gebroken schepnetje alsmede de summiere toelichting van Roodpakje zelf die ons vanachter de gesloten deur van zijn woninkje op het Klijne Dijkje toebrieste: “Badminton is een heeeel gemeen spelletje!”

Peter de Prater
(bijlage bij de Machistraal van november 2010)