Bannink-Mach J1 – MSK J1

Na een lekkere zomervakantie en de eerste trainingen alweer achter de rug te hebben, brak dit weekend de competitie los. Het eerste juniorenteam van BC Bannink-Mach bestaat dit jaar uit Thomas Oudhuis (ook wel Bundy genoemd), Dylan Schlepers, Lisanne Nevels, Lisanne Rohling en Annemiek Wolting. Verder wordt dit team vergezeld door een mascotte! Het doel van dit team is om dit jaar kampioen te worden, in dit eerste wedstrijdverslag zal duidelijk worden of het team sterk aan de competitie is begonnen.

De eerste wedstrijd van het seizoen, gespeeld op zaterdag 20 september 2008, was tegen MSK J1. Vorig jaar had het team (zonder Dylan) al eerder tegen hen gespeeld en toen werd er twee keer verloren, maar met Dylan was het team op zoek naar revanche! En natuurlijk hadden we nog de mascotte die voor het nodige geluk moest zorgen! Echter kon één teamlid voor de wedstrijd zijn ogen niet helemaal afhouden van de ‘chicks’ van Musselkanaal, dit beloofde dus een wedstrijd vol spanning en spektakel.

Thomas was degene die als eerste van start mocht gaan dit seizoen en hij begon goed. In zijn enkelpartij won hij de 1e game met 21-18. De 2e game speelde Thomas in de slaapstand en verloor zo met 16-21. De 3e game ging weer zoals de 1e. Dit keer werd het 21-17 en zo was het eerste punt van dit jaar al weer binnen! Ondertussen begon Dylan aan zijn wedstrijd. De 1e game won hij met 21-16. De 2e game werd met 16-21 verloren. En dus was ook hier een 3e game nodig. In deze 3e game was Dylan de betere en won met 21-17. De stand werd toen: 2-0!

De heren hadden gedaan wat ze moesten doen. Nu was het de beurt aan de dames. Lisanne N. mocht als eerste. De eerste game won ze met 21-18. In de 2e game kwam haar tegenstander sterk terug en zo verloor Lisanne haar 2e game. Ook hier moest dus een 3e game voor de beslissing zorgen. In een uitermate spannende game was het Lisanne die na een aantal spannende rally’s de game met 24-22 won. Zo werd het 3-0! De laatste enkelpartij werd gespeeld door Lisanne R.. De eerste game won ze met 21-17. Ook de 2e game werd gewonnen (21-14), zodat er eindelijk geen 3e game nodig was. Dit betekende dat Bannink-Mach na de enkelpartijen met 4-0 voorstond en op weg was naar de eerste overwinning!

Na even een kleine pauze was het tijd voor de dubbels. Thomas en Dylan moesten als eerst. De eerste game werd nipt met 21-19 gewonnen. De tweede game werd helaas met 16-21 verloren. En ook de 3e game resulteerde in een nederlaag. Het eerste punt tegen was een feit: 4-1.
De damesdubbel werd vandaag gespeeld door Annemiek en Lisanne R. De eerste game wonnen ze met 21-18. De tweede game werd nog makkelijker en wonnen ze met 21-11. Zo was de overwinning en binnen! 5-1

Daarna werden de gemengd dubbels gespeeld. Nu het toch al zeker was dat we hadden gewonnen stond er eigenlijk niet veel meer op het spel. Thomas en Annemiek verloren de eerste game met 21-23 en de tweede game met 17-21. De stand was nu 5-2.
De laatste wedstrijd werd gespeeld door Dylan en Lisanne N. De eerste game verloren ze met 20-22. De tweede game wonnen ze knap met 21-16. En de derde game was de spannendste game van de dag maar eindigde helaas in een 24-26 verlies voor Dylan en Lisanne N. De eindstand: 5-3.

De eerste overwinning van de competitie! Naast de winst stonden er vandaag ook nog andere belangen op het spel: een rondje van Martin en 20 minuten voetballen op donderdag!

Zaterdag 27 september 2008 (volgende week dus ) speelt Bannink-Mach J1 tegen BC Erica 1.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.