De leden

De leden van onze club zijn te verdelen in verschillende leeftijdscategorieën te weten:

Jeugdleden van 7 tot ca 12 jaar
Op maandagavond van 18.30-19.30 uur wordt spelenderwijs les gegeven aan deze groep en maken zij kennis met de eerste beginselen van het spel. In twee seizoenen worden de eerste vaardigheden bijgebracht en komen de spelregels aan bod. Echter gezelligheid en spelvreugd staan hoog in het vaandel. Op dit moment hebben we helaas geen jonge spelers.

Jeugdleden van ca 12 tot 18 jaar

Op maandagavond van 19.00-20.00 uur is de oudere jeugd aan de beurt. Onder leiding van de clubtrainer worden de vaardigheden uitgebouwd en techniek en spelinzicht verder ontwikkeld. Natuurlijk staat ook hier het plezier in de sport voorop! Naast de bovenstaande speel mogelijkheid kunnen deze jeugdleden ook op donderdagavond trainen van 19:00 tot 20:00 uur.

Voor de jeugd bestaat er de mogelijkheid deel te nemen aan de zaterdagcompetitie die wordt georganiseerd door de Badmintonbond en die is onderverdeeld in 3 leeftijdsklassen. Daarnaast kan er worden deelgenomen aan buurttoernooien van verenigingen uit omliggende plaatsen; ook kan worden meegedaan met de interne clubwedstrijden die van tijd tot tijd worden georganiseerd en het eigen jeugdtoernooi. Het speelseizoen wordt meestal besloten met een jaarlijks uitstapje.

Seniorleden van 18 tot 88 jaar
Op maandagavond van 19.30-21.30 uur is er speelgelegenheid voor senioren. Onder leiding van de clubtrainer zijn er trainingen voor recreatiespelers van 20.00-20.45 uur en voor competitiespelers van 20.45-21.30 uur. Het volgen van trainingen is natuurlijk niet verplicht en er kan dus altijd “vrij” gespeeld worden. Ook op de donderdagavond is van 19.30-21.30 uur een deel van de sporthal beschikbaar om “vrij” te spelen.