Bannink-Mach J2 – AFC J2

Vandaag 27 september 2008 was het voor de junioren onder de 16 de eerste competitiewedstrijd. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen AVVLO- Friso combinatie J2 uit Appelscha. Dit seizoen bestaat het juniorenteam onder de 16 alleen uit 4 meiden: Lotte Smeenk, Kristel Welink, Laura Renting en Joyce Anholts.

De eerste partij werd gespeeld door Joyce. Zij won de eerste set met 21-19. Het ging gelijk op en haar tegenstander Marijn van den Berg kwam in de tweede set terug en won deze met 21-15. Na een aantal aanwijzingen werd er gestart met de derde set. Hierin was de tegenstander van Joyce een maatje te groot. En ze verloor deze set met 17-21. Dat was jammer, maar we gingen door. Hierna moest Laura aan de bak, haar tegenstander was Robin Baalman. Laura had weinig moeite nodig om haar te verslaan. Ze won dan ook makkelijk met 21-6 en 21-7. Het stond nu 1-1.

Nu was het tijd voor de damesenkel. Als eerste was Kristel aan de beurt. Zij speelde haar enkel partij tegen Mandy van Ingen. Kristel maakte een goede start en won de eerste set makkelijk met 21-12. Na een korte pauze ging ze met volle moet de baan weer op. Deze set ging nog weer beter dan de eerste set en ze won de tweede set dan ook met 21-8. Nu was Lotte aan de beurt, ook zij ging met volle moet de baan op alleen pakte alles even anders uit. De eerste set was haar tegenstander Michelle Kooistra een maatje te groot. Lotte verloor deze set jammer genoeg met 7-21. Dat was jammer, maar er moest verder gespeeld worden. Deze set verraste ze haar tegenstander en won deze set uiteindelijk 23-21. Er moest een derde set aan te pas komen om de partij te bepalen. Die derde set ging helaas naar de tegenstander met 21-14. Het stond nu 2-2 en kon dus nog alle kanten op.

Doordat de partijen lang duurden, moest er even wat schot in worden gezet. Dat gebeurde ook. De eerste set in de jongensdubbel met in de verlening gewonnen door Laura en Joyce met 23-21. Ook de tweede set moest de beuk er nog even goed in. Dat deden ze ook en dat was ook te merken. Hun dieselmotor was opgang en ze wonnen de tweede set met 21-16. Hierop volgend werd gelijk de meisjesdubbel gespeeld om niet in tijdnood te komen. Kristel en Lotte begonnen daarom gelijk met inslaan om daarna de partij goed te kunnen spelen. De eerste set hadden ze het moeilijk en dat bleek ook uit de eindstand in de set. Het werd 17-21 voor de tegenstander. Maar er bleef nog steeds van alles mogelijk. Na een aantal aanwijzingen vanaf de zijkant. Gingen ze met volle moet de tweede set in. Er werd beter overlegt en de tweede set pakte uit met een winst van 22-20. Ook nu moest er weer een derde set worden gespeeld. Deze ging met ruime winst naar Kristel en Lotte met 21-15. het was nu 4-2 voor Bannink-Mach.

Doordat de andere partijen lang duurden moesten de laatste twee partijen tegelijk gespeeld worden, anders kwamen we als nog in tijdnood. Het andere junioren team was al uitgespeeld en wou onze partijen wel tellen. De partijen werden gelijk gestart. Kristel en Joyce wonnen hun eerste set met 21-17. Ze gingen met volle moet de tweede set in. Maar jammer genoeg verloren ze deze met 17-21. Na wat aanwijzingen en een korte drink pauze begonnen ze aan de derde set. Deze ging in het begin gelijk op, maar nadat Kristel en Joyce goed bezig waren geweest, gaven de tegenstanders de winst weg. En zo wonnen Kristel en Joyce deze set dan ook met 21-11. Tegelijkertijd speelden Laura en Lotte ook hun mix. De eerste set ging het moeizamer dan in de tweede set en de eerste set werd dan ook maar net gewonnen met 21-18. De tweede set ging beter en deze werd dan ook gewonnen met 21-9. De einduitslag was nu 6-2 voor Bannink-Mach. Zondag 5 oktober spelen ze hun tweede wedstrijd tegen BC Toledo uit Zuidlaren.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.