Avondje uit voor vrijwilligers

Eén keer per jaar worden alle vrijwilligers getrakteerd (als bedankje zeg maar) op een avondje uit. Vorige week vrijdag (15 juni) was het zover! Wij, de vrijwilligers van Bannink-Mach, verzamelden met onze fietsen bij de Europa garage te Coevorden om vervolgens richting Duitsland te vertrekken.

20070615_fiets.jpg
Op fietse..

Waarom Duitsland? Ik denk dat men dat doet om te voorkomen dat de vrijwilligers gespot worden in een bepaalde hoedanigheid maar misschien was het ook wel gewoon om even lekker in een andere omgeving te vertoeven hoor, dat kan ook. Het tempo zat er goed in en ik denk dat we nog geen 20 minuten later bij de molen in Laar arriveerden. Wat een mooie locatie zeg!

20070615_molen.jpg
Links de BBQ en rechts de mooie molen

Na een snel drankje werden we door de 4 W’s gelijk met onze kloten op pad gestuurd! Voordat we vertrokken nam Jan Roelof eerst nog even snel de nodige spelregels met ons door en toen (precies toen het begon te regenen) vertrokken we al lopend en gooiend met onze kloot langs de Vecht. Gelukkig werd het al vrij snel droog, dat wil zeggen het stopte vrij snel met regenen, de drank vloeide namelijk wel flink door. We werden namelijk ondersteund door de meest luidruchtige W die de bolderkar achter zich aansleepte om te voorkomen dat we een droge keel zouden krijgen. En elke keer als je met je kloot in de sloot terecht kwam werd je “vriendelijk” verzocht om een borrelglaasje achterover te gooien!

Vooral het stuk dat we parallel liepen aan de Vecht, over een heel erg smal paadje (prachtige omgeving trouwens), was voor velen van ons erg lastig.

20070615_mooieomgeving.jpg
Langs de Vecht

Maar niet alleen dat smalle paadje was lastig, ook het stuk dwars door een woonwijk heen was knap kloten af en toe. Best lastig al die obstakels die je in zo’n woonwijk tegenkomt. En zo was het af en toe behoorlijk zoeken naar die dure kloten á €27 per stuk. Wie gooit zijn kloot dan ook in een heg?

20070615_klootzoeken.jpg
Klootzoeken

Bij een aantal van de vrijwilligers maakte het helemaal niet uit waar we liepen. Bochtig smal pad langs de Vecht? Geen probleem zei één van de vier W’s; “Ik snij gewoon een stukkie af!”. Wat natuurlijk niet mag, want je moet rollen met je kloot. Maar ja, het was één van de vier W’s.. wat kun je er dan nog van zeggen?!

20070615_zomoethetniet.jpg
1 van de vier W’s in de bocht

Gelukkig waren er ook nog aanhangselen van Bannink-Mach vrijwilligers die wel lieten zien hoe het moest! En nu maar hopen dat die ene W toen wel even heeft opgelet..

20070615_zomoethet.jpg
Kijk, zo moet het!

Na een klein uurtje, en een mooie route achter de rug, kwamen we weer terug bij de molen waar de BBQ meester Jan Roelof het vuur al mooi had opgestookt. Het terugvinden van de molen was af en toe niet echt makkelijk trouwens, er waren genoeg momenten waarop het niet helemaal duidelijk was welke kant we nou op zouden moeten.

20070615_welkekantop.jpg
Leuk jongens, maar welke kant gaan we nou op?

Genoeg gekloot.. het was tijd voor de BBQ! Althans dat dachten we, maar helaas.. we moesten onze knorrende maagjes nog even onderdrukken, want de ad interim voorzitter Dick moest eerst nog wat vrijwilligers in het zonnetje zetten en bedanken voor weer een jaar vrijwilligerswerk.

20070615_bbq2.jpg
Na de bedankjes was het tijd om aan te vallen!

Na de BBQ werd de kloot uitslag bekend gemaakt (of was het nou vóór de BBQ?) en team 1 (mijn team natuurlijk) had gewonnen! Hier te zien tijdens het spelletje hints wat we later op de avond nog speelden met z’n allen.. en wat wij helaas verloren van team 2.

20070615_klotenwinnaars.jpg
De kloten winnaars en hints losers

Wie het spelletje hints verzonnen had mag W (of één van de andere W’s) weten, maar het was wel erg lachen! Voor vele was het namelijk heel lang geleden en dat was zo af en toe heel goed te merken. Maar desondanks was het zeer zeker geslaagd! En niet alleen het spelletje hints trouwens, de hele avond was geslaagd!

Namens alle vrijwilligers (en aanhangselen) wil ik de 4 W’s dan ook hartelijk bedanken voor een zeer leuke en vooral gezellige avond! Ik kijk nu alweer uit naar de vrijwilligersavond van volgend jaar!

O.. de eind uitslag.. lijkt me duidelijk toch? Het werd gelijk spel!

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.