Bannink-Mach laat van zich horen

Zaterdag 19 april werd alweer het 6e DPC (Drie Provinciën Circuit)-toernooi uit een reeks van zeven toernooien gehouden. Dit keer was het badmintonvereniging De Racketeers uit Emmen die de organisatie in handen had en waar de noordelijke badmintonjeugd streed om de prijzen.

1209290405_dpc200820081De afvaardiging van onze vereniging bestond uit Thomas Oudhuis, Dylan Schlepers, Annemiek Wolting, Kristel Welink, Laura Renting, Joyce Anholts, Tom van Wijgerden en Merel Welink.

Ook Bannink-Mach deed mee om de prijzen. In het meidenenkelspel werden zowel Laura als Kristel poule-winnaars. Kristel redde het niet tegen de eerst geplaatste speler en reeds gepromoveerde Stephany de Jonge. Zij verloor tweemaal met 21-12. Laura wist zich na twee games (21-17 en 21-15) tegen thuisspeelster Anne-Berthe van der Velde zeker van een finale plaats. Haar tegenstandster, Stephany de Jonge, kon een pittige wedstrijd tegemoet zien (de finale heeft bijna 45 minuten geduurd). De eerste game was een gelijk opgaande strijd die door Laura in de verlenging in haar voordeel beslist werd (22-24). Hing dan toch een verrassing in de lucht? Helaas werden de volgende twee games door Laura verloren (21-12 en 21-13). Toch een goede prestatie van Laura die dit jaar voor het eerst de DPC-toernooien speelt.

In het meiden dubbelspel werd de eerste plaats opgeeist door Laura Renting (alweer) en Joyce Anholts. In één poule van 4 dubbelteams werd in drie wedstrijden slechts een game verspeeld. Wederom een goede prestatie van deze talenten.

Onder 11 jaar wisten Tom van Wijgerden en Merel Welink (gemengd dubbel) beslag te leggen op de eerste plaats. De eerste wedstrijd werd pas ’s middags om half vijf gespeeld. In een spannende drie games wedstrijd werd de eerste overwinning behaald (21-19, 18-21 en 21-18). Door deze lange partij raakten zij beter op elkaar ingespeeld. Zowel de tweede (21-13, 21-12) als de derde wedstrijd (21-13, 21-7)werd wederom in hun voordeel beslist (21-13, 21-12).

Ook Merel Welink speelt dit jaar voor het eerst DPC-toernooien. Liet zij de competitie nog aan haar voorbij gaan, de extra trainingen op de vrijdag in Meppel werpt nu al haar vruchten af. In het enkelspel was Merel Welink de sterkste in een poule van vier speelsters. Zij wist al haar wedstrijden te winnen. In de late finale om 19.00 tegen Hester Piek kwam Merel nog tekort. Ondanks haar verlies in twee games (21-9 en 21-10) en zeer goede prestatie.

Met twee eerste prijzen in het meidendubbel/gemengd dubbel en twee tweede plaatsen in het enkelspel kan gesproken worden van een zeer geslaagd toernooi voor BC Bannink-Mach.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.