Jeugdtoernooien

Op 8 maart werd het eerste van drie jeugdtoernooien in de regio Zuid-Oost Drenthe gehouden. Onze vereniging beet de spits af. Liefst 18 jeugdleden van Bannink-Mach hadden zich hiervoor opgegeven. Met 66 deelnemers verdeeld over 6 poules werd vanaf 10.00 uur om de fel begeerde bekers gestreden. Om 14.00 uur vond de prijs uitreiking plaats.

Uitslag:

Poule A:
1e plaats: Marielle Uildriks/Marlies Beukema (Schoonebeek)
2e plaats: Wouter de Vries/Renee Huisman (Racketeers Emmen)
3e plaats: Madeleine de Groot/Leonie Post (Schoonebeek)
4e plaats: Amber Hagemeijer/Isa de Vreede (Bannink-Mach)
5e plaats: Leonie v/d/ Berg/wisselende spelers (Bannink-Mach)
6e plaats: Mandy Schalen/Anniek Guichelaar (Bannink-Mach)

Poule B:
1e plaats: Bjorne Hoeksema/Sharon Meijerink (Dalen)
2e plaats: Anouk v/d/ Veen/Max Barels (Bannink-Mach)
3e plaats: Remco Vos/wisselende spelers (Erica/Forehand)
7e plaats: Melissa Derks/Sarah Doorn (Bannink-Mach)

Poule C:
1e plaats: Nikki Osseforh/Maaike Hofstede (Bannink-Mach)
2e plaats: Merel Welink/Tom van Wijgerden (Bannink-Mach)

3e plaats: Angela Ribberink/Robin Bruins Slot (Hardenberg)

Poule D:
1e plaats: Kellie Rijstenberg/Debohra Ribberink (Hardenberg)
2e plaats: Marijn Arkes/Antoiniek van Leusen (Schoonebeek)
3e plaats: Mart v/d Berg/Thomas Smeenk (Bannink-Mach)
5e plaats: Alwin Kruimink/Marnix Manuel (Bannink-Mach)

Poule E:
1e plaats: Auke Reitsma/ Heinjan Mulder (Hardenberg)
2e plaats: Manon de Jonge/Sebastiaan Epskamp (Erica/Forehand)
3e plaats: Linda Kerssies/Sylvia Kleis (Schoonebeek)

Poule F:
1e plaats: Tirza Lenderink/Gwenda Vasse (Hardenberg)
2e plaats: Tim Arling/Rick Postuma (Erica/Forehand)
3e plaats: Joran Schuurman/Stefan Rijstenberg (Hardenberg)

Het volgende jeugdtoernooi vond plaats op Paaszaterdag 22 maart in Dalen. Omdat de afstand naar de sporthal vanuit Coevorden niet ver was, hadden diverse jeugdleden afgesproken om op de fiets te gaan. Laat het nu net dat weekend de kou, hagel- en regenbuien over Nederland trekken. Zeiknat kwamen zij in Dalen aan. Ook twee sportieve (groot)ouders hebben het natte weer getrotseerd om hun (klein)kinderen aan het werk te zien.

Aan het toernooi deden 16 jeugdspelers (2 jeugdspelers waren door ziekte afwezig) van Bannink-Mach mee. En ik moet zeggen een ieder heeft zich die dag van hem/haar beste kant laten zien. Bij de prijsuitreiking werd diverse malen de naam van onze vereniging genoemd en konden de spelers hun beker in ontvangst nemen.
Anouk van der Veen en Merel Welink speelden voor het eerst samen. De hoge harde opslagen van Anouk en de beweeglijkheid van Merel leverde tenslotte een leuke derde plaats in hun poule op.

Thomas Smeenk speelde wisselend met Merel Welink, Nikki Osseforth en Tom van Wijgerden. Zij maatje voor deze dag, Mart van de Berg was plotseling ziek geworden. Thomas werd tenslotte 5de in zijn poule. In dezelfde poule speelden Tom van Wijgerden en Nikki Osseforth voor het eerst samen. Hoewel zij aan elkaar moesten wennen werdn er leuke wedstrijden gespeeld. Helaas vielen zij met een 4de plaats net buiten het podium. Maaike Hofstede en Wesley Anholts werden ongeslagen poule winnaar. Diverse malen was het telboek (tot 30 punten) niet voldoende om de uitslag van hun wedstrijden weer te geven.

Voor het jeugdtoernooi konden ook districtscompetitiespelers zich opgeven. Kristel Welink en Lisanne Nevels waren in een zware poule ingedeeld. Hoewel zij diverse keren bezweet van het veld stapten was hun 5de plaats in de poule het hoogst haalbare Laura Renting/Joyce Anholts en Annemiek Wolting/Lotte Smeenk waren in dezelfde poule ingedeeld. Hun onderlinge wedstrijd werd een groot succes voor Laura en Joyce. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Annemiek en Lotte voor het eerst samen speelden en dat Annemiek ook nog diverse wedstrijden als invalster heeft gespeeld. Annemiek en Lotte werden uiteindelijk 4de.

Laura/Joyce moesten in hun laatste poulewedstrijd tegen de ook nog ongeslagen heren uit Hardenberg. Helaas hadden de spelers van Hardenberg na 10 minuten de meeste punten gescoord. Laura en Joyce grepen weliswaar naast de hoofdprijs maar met een 2de plaats hadden zij zich van hun goede kant laten zien. Thomas Oudhuis speelde zijn wedstrijden voornamelijk met Annemiek Wolting (Lisanne Rohling was door ziekte afwezig) en een enkele keer met Joyce Anholts. Van de latere winnaars uit Erica werd gewonnen. Daarnaast speelde Thomas nog een leuke wedstrijd. Terugkomend uit een achterstand van ruim 6 punten werd op het nippertje gelijk gespeeld. Ook Thomas en partner kon op het eind van dit geslaagde jeugdtoernooi zijn 2de plaats verzilveren door in ontvangst te nemen van een beker. Na ontvangst van een Paashaas kon men in de kou weer huiswaarts naar Coevorden gaan.

Het laatste jeugdtoernooi werd georganiseerd door de Racketeers uit Emmen. Op een zonnige zaterdag, 24 mei, vertrokken 11 badmintonners uit Coevorden om 9.20 uur naar Emmen. Anouk van der Veen had helaas afgezegd in verband met een gekneusde teen met als gevolg dat ook Max Barels in Coevorden achterbleef. Ook dit toernooi werd op tijd gespeeld (2 x 6,5 minuten). Thomas Smeenk/ Mart van de Berg vielen in hun poule net buiten de prijzen. Toch was hun vierde plaats in een poule van acht teams een goed resultaat.

In poule C waren drie dubbel teams van Bannink-Mach ingedeeld namelijk Merel Welink/Maaike Hofstede, Nikki Osseforth en Sjoerd Grit (van de Racketeers) en Nick Renting/Tom van Wijgerden. Het moest dan ook raar lopen als Banink-Mach niet met een ereprijs naar huis zou gaan. Nikki en haar partner (waarmee ze nog nooit in een wedstrijd had samengespeeld) werden 5e in poule C. Tom en Nick (nog geen lid maar had de kunst afgekeken van zijn groter zus Laura) haalden en 2e plaats. Voor Tom geldt dat de extra training in Meppel duidelijk in zijn spel te zien is. Ook bij Merel Welink zie je de vooruitgang door die extra trainingen. Samen met Maaike werden zij ongeslagen 1ste in hun poule. Zowaar weer een goed resultaat.

In de poule van de beginners hadden de badmintonsters van Bannink-Mach het moelijk. Hoewel bijna ieder wedstrijd werd verloren bleven zij plezier in het spel houden.
Amber Hagemeijer/Isa de Vreede stonden op het eind van de dag op een 6e plaats en Mandy Schalen/Anniek Guichelaar op een 7de plaats.

Ook na afloop van dit jeugdtoernooi ontving iedere deelnemer zoals gebruikelijk een aandenken.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.