Toledo J2 – Bannink-Mach J2

Op 5 oktober 2008 speelde de junioren onder de 16 hun tweede competitiewedstrijd. Om half acht (op zondag!!) zaten ze in de auto op weg naar Zuidlaren. Het was boys vs. girls want Joyce Anholts, Kristel Welink, Laura Renting en Lotte Smeenk moesten tegen vier jongens van BC Toledo spelen.

De herenenkels werden gespeeld door Joyce en Laura. Zij wonnen beide, na twee sets gespeeld te hebben. Het waren twee mooie wedstrijden. Bij Joyce ging het gelijk op, ze won op het nippertje met 22-20 en 21-19. Laura moest er een beetje inkomen maar ging daarna als een speer won de tweede set dan ook gemakkelijk met 21-05. De eerste set won zij met 21-14.

Het stond nu 2-0 en Kristel en Lotte begonnen met hun enkel. Ook deze wedstrijden waren erg spannend. Ze hebben mooi gespeeld en erg goed weerstand geboden (tegen twee jongens die een stuk groter dan zijzelf waren) en dat bleek ook wel uit de eindstand. Bij Kristel werd het namelijk 17-21, 22-24 en bij Lotte 21-23, 18-21.

Met een gelijke stand van 2-2 begonnen Joyce en Laura met hun herendubbel. Zij speelden tegen Niels Kijm en Dylan de Vries. Zoals altijd speelden Joyce en Laura erg goed samen en wonnen met 21-16 en 21-19. Tegelijkertijd speelden Kristel en Lotte de damesdubbel tegen Rob Kinds en Marc Kunst. Het was erg spannend en na wat slordigheidfoutjes wonnen ze met 22-20 en 21-19. Het leuke was dat de dubbels tegelijk afgelopen waren en ze beiden de tweede set met 21-19 gewonnen hadden. Het stond 4-2.

Ook de mix werd tegelijkertijd gespeeld. Wederom (u raadt het al) was het spannend. Joyce en Lotte speelden de eerste mix en wonnen hun eerste set met 21-19, iets te overmoedig begonnen ze aan de tweede set en verloren deze met 16-21. Na wat aanwijzingen begonnen ze aan de derde set maar ook deze verloren zij met 15-21, dat was jammer want het waren vooral domme foutjes waardoor ze deze derde set verloren. Het stond 4-3.

Bij Laura en Kristel ging het ook er goed in de eerste set, het ging gelijk op en de meiden wonnen met 21-19. Jammer genoeg verloren zij de tweede set met 17-21. Tijdens de derde set van Laura en Kristel waren Joyce en Lotte al klaar, zij zaten in spanning op de tribune, want het was 19-20 voor Bannink Mach, jammer genoeg maakte de tegenstander een punt en werd het alleen maar spannender. Toen maakten Laura en Kristel er gelukkig 22-20 van en won Bannink Mach met 5-3 van BC Toledo.

Kortom, het was een erg spannende wedstrijd die erg gelijk op ging. Uiteindelijk was er genoeg girl-power om te winnen. Bannink Mach versloeg BC Toledo met 5-3. Zaterdag 11 oktober spelen ze thuis tegen Devo 68 2 uit Roden.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.