Opnieuw winst voor Bannink-Mach 1

In sporthal De Swaneburg werden afgelopen zaterdagmorgen weer de diverse thuiswedstrijden van de teams van badmintonclub Bannink-Mach afgewerkt. Het eerste team speelde de 4e wedstrijd van deze competitie tegen Wischmei 1 uit Vlagtwedde en ligt nog steeds op koers voor het kampioenschap in de 2e klasse van de regio Noord. Sinds dit seizoen worden van de 8 te verspelen wedstrijden eerst de dubbelpartijen gespeeld. De mannendubbel met Jan Erik Westinga en Egbert Wisman werd een relatief eenvoudige prooi voor de Coevordenaren, 21-13 en 21-19. De vrouwendubbel met Esther Laan en Linda pot werd een lange partij, waarbij de teams erg aan elkaar gewaagd waren en waarbij de tegenstandsters uiteindelijk in 3 games aan het langste eind trokken, 15-21, 21-14 en 12-21.

Toen iedereen dus opgewarmd was, moesten de enkelpartijen gespeeld worden. In de 1e mannenenkelpartij speelde Jan Erik Westinga te statisch en kwam steeds te laat in beweging, waar zijn tegenstander dankbaar gebruik van maakte, 15-21 en 8-21. Egbert Wisman wist in zijn enkelpartij de stand weer recht te trekken door met overmacht en met goed spel duidelijk afstand te nemen, 21-11 en 21-11.

De 1e vrouwenenkelpartij met Esther Laan was heel spannend en er werden lange en bekeken rally’s gespeeld. Uiteindelijk kon zij haar tegenstandster op de knieën krijgen, 22-20 en 21-13. In de 2e vrouwenenkelpartij won Mirjam Kemperman met overmacht en liet zij haar tegenstandster alle hoeken van het speelveld zien, 21-7 en 21-6.

De mix partijen werden beide in 3 games gespeeld en waren zenuwslopend. Gelukkig wisten Mirjam en Jan Erik in de verlenging te winnen 17-21, 21-9 en 23-21,
waardoor de overwinning in Coevorden bleef. In de 2e mix vochten Linda en Egbert voor wat zij waard waren, maar uiteindelijk ging de overwinning van deze partij toch naar hun tegenstanders, 20-22, 21-13 en 15-21. Een mooie overwinning van 5-3, waarbij de sterkste won.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.