Kind/ouderavond

Maandagavond 26 januari 2009 Plaats: sporthal Swaneburg te Coevorden

Tijd: 17.45 uur
De begeleiding van badmintonvereniging Bannink-Mach is druk in de weer om voorbereidingen te treffen om niet alleen de jongste jeugd maar ook hun ouders een plezierige avond te bezorgen. Er wordt sinds vele jaren weer eens een kind/ouder avond georganiseerd.
Aan de opkomst zal het niet liggen. In totaal 18 kinderen zullen vanavond met een vader/ moeder /oom zich van hun beste kant willen laten zien.
De netten worden opgezet en het “middenterrein” wordt open gelaten.

Tijd: 18.05 uur
De spanning stijgt ten top. Bijna iedereen is in vol ornaat (trainingsoutfit) aanwezig. Het wachten is op de laatsten.
Eerst geeft Marcel uitleg over hetgeen vanavond zal plaatsvinden.
Daarna beginnen Annemiek en Joyce aan de warming-up. Op het “middenterrein” zijn drie lijnen benoemd namelijk badminton, shuttle en racket. Annemiek en Joyce roepen één van deze lijnen en alle deelnemers dienen naar de genoemde lijn te lopen (looppas). Voor menigeen blijft het een moeilijk spelletje. Dat ook de conditie van de ouders niet meer is zoals het was mag ook duidelijk zijn. Zij moesten het afleggen tegen hun kinderen.
Als voorbereiding op de wedstrijden en zoals gebruikelijk bij een goede warming-up werden de spieren van armen en benen “losgemaakt”.

img_2411

Tijd: 18.30 uur
Tijd om met het echte badminton te beginnen. De deelnemers zijn over drie groepen verdeeld. Twee groepen gaan badmintonnen (dubbelspel). De derde groep doet en behendigheidsproef(je). Op het middenveld moeten alle deelnemers 5 shuttles in een speciekuip slaan. Een shuttle in de kuip achter de servicelijn levert twee punten op en in de kuip halverwege het speelveld (voor de kinderen) en op de binnenste (voorste) achterlijn (voor de ouders) vier punten. Een shuttle op de onderliggende mat levert één punt op.
Menig ouder gaat op zeker en waagt zich er niet aan de shuttle in de achterste kuip te slaan. Ja, alleen de echte badmintonouders onder ons laten zich niet kennen (zij hebben verleden jaar al op de clubkampioenschappen moeten oefenen). Zo weet een ouder (ik noem geen namen hoor Egbert) 16 punten te scoren.
Na 8 minuten wordt er van velden gewisseld.

Tijd: 19.00 uur
Alle groepen hebben nu tweemaal 8 minuten gebadmintond en de behendigheidsproef gedaan. We liggen mooi op schema dus even tijd voor de inwendige mens (van Mars krijg je weer energie en ook water doet wonderen).

Tijd: 19.05 uur
De tweede ronde gaat beginnen. Wederom twee groepen die gaan dubbelen. De derde groep krijgt tien meerkeuzevragen voorgeschoteld over badminton (o.a. spelregels, speelveld). Ook voor de ervaren badmintonners onder ons een hele klus. Ook nu weer wordt er na 8 minuten gewisseld.

Tijd 19.35 uur
Alle deelnemers hebben nu vier keer gedubbeld. De behaalde punten hiervan worden, door een deskundige jury, samen met de punten van het behendigheidsspel en de meerkeuzevragen, bij elkaar opgeteld.
Deze keer vallen er veel prijzen te verdelen. Alle ouders, ja echt alle ouders krijgen hun inzet beloond met een gratis avondje badmintonnen op één van onze speelavonden. De hele goede ouders (Mirjam Kemperman, Mike Wassenaar en Hans van den Berg) mogen zelfs drie keer gratis badmintonnen.
Voor elke groep is er voor de kinderen een tweede en eerste prijs.
De tweede prijs gaat naar Martijn Rohling, Christel Lankreyer en Maaike Hofstede.
De eerste prijs gaat naat Wouter Wassenaar, Leonie van den Berg en Pleun Wassenaar.
Voor deze geslaagde avond wil ik naast de vaste begeleiders (Thomas, Annemiek, Joyce, Dick) ook Laura Renting en Lisanne Nevels voor hun assistentie bedanken en Thomas Oudhuis en Maarten Sluiter voor de schitterende foto’s.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.