Bannink-Mach blijft winnen

In sporthal De Swaneburg werden afgelopen zaterdagavond weer de diverse thuiswedstrijden van de teams van badmintonclub Bannink-Mach afgewerkt.
Door de hevige sneeuwval waren een aantal tegenstanders van andere Bannink-Mach teams niet verschenen of hadden al eerder afgebeld.

Alleen in het begin van deze competitie heeft het met jonge dames vernieuwde badmintonparadepaardje uit Coevorden enkele wedstrijden verloren, maar daarna is dit sterk verjongde team ongeslagen gebleven. Joyce Anholts en Laura Renting hebben zich snel aan het hogere niveau aangepast en zijn intussen waardevolle teamspeelsters geworden.

Het eerste team speelde dit keer de 6e thuiswedstrijd van deze competitie tegen Drachten, waarvan de spelers en speelsters er al een barre reis op hadden zitten. De mannendubbel met Jan Erik Westinga en Egbert Wisman werd een nipte nederlaag door een gebrek aan aanvallend vermogen en samenwerking. De vrouwendubbel met Mirjam Kemperman en Laura Renting liep veel beter en  werd met overmacht gewonnen. De taakverdeling in het veld was beter verzorgd en de routine van Mirjam was duidelijk merkbaar.

Jan Erik kon in zijn enkelpartij, mede door een snaarbreuk in zijn racket, net niet van zijn tegenstander winnen en verloor in 2 games. Egbert Wisman maakte van zijn enkelpartij een echt spannende titanenstrijd en zorgde met wisselvallig spel voor de langste partij van de avond. Na 3 games wist hij op karakter toch nog in de verlenging met 25-23 te winnen. Laura Renting speelde een puike enkelpartij en wist die met goed spel en in stijl te winnen. Voor de 2e enkelpartij van Joyce Anholts gold eigenlijk hetzelfde, al was het krachtsverschil daarin niet zo groot. Zij speelde bekeken en was oppermachtig.

De 1e gemengd dubbelpartij met Mirjam en Jan Erik verliep vooral in het begin spannend, maar uiteindelijk waren zij hun tegenstanders toch duidelijk de baas. Ook de 2e gemengd dubbelpartij met Joyce en Egbert kende hoogte- en dieptepunten.  De taakverdeling in het veld was niet goed verzorgd, maar er werd wel gewonnen en de inzet was groot. Einduitslag: Bannink-Mach 1 – Drachten 8 6-2

Het 2e team van Bannink-Mach heeft tot nu toe alle wedstrijden in deze competitie gewonnen en ligt op koers om kampioen te worden en weer te promoveren. Een knappe prestatie!!

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.