Recreatief toernooi 6

Op 29 mei werd alweer het zesde en dus laatste recreatief toernooi gespeeld. De winnaars van de eerste ronde kwamen in de tweede ronde tegenover elkaar te staan. Zo ook de verliezers. Een verdere schifting werd in de derde ronde aangebracht. De winnaars van de beide vorige ronde moesten het tegen elkaar opnemen. De verliezers van beide ronden stonden eveneens tegenover elkaar. De derde groep die tegen elkaar streden waren de winnaars van één verloren en één gewonnen partij.

Dat het deze avond er heet aan toeging laat zich raden. Hier werd gestreden om de definitieve plaatsen op de ranglijst. De uitslagen van mede-kanshebbers werd nauwkeurig in de gaten gehouden. Tijdrekken was niet mogelijk want de shuttle werd zelfs bij de tegenpartij van het veld gehaald.

Uiteindelijk was voor de winnaar van deze avond geen prijs weggelegd (sorry Hans Dolfsma). De organisator had besloten om nu eens de middenmoters (Anja Wolting en Jos Timmerman) in het zonnetje te zetten. Na deze avond zag de stand er als volgt uit: 1e plaats Egbert, 2de plaats Joyce, 3de plaats Anja en 4de plaats Hans Dolfsma.

Zoals de spelregel had aangegeven was het mogelijk voor degene die alle zes de avonden had deelgenomen om de uitslag van één speelavond te elimineren. Logischerwijs kozen Egbert, Joyce, Anja, Cor, Karin en Marcel voor die avond die de minste punten voor hen had opgeleverd. In de einduitslag gaf dit een verrassende wending. Egbert was en bleef de onbetwiste (fanatiekste) winnaar. Maar Hans Dolfsma hoefde geen wedstrijd weg te strepen (hij had de eerste avond niet meegespeeld) en steeg naar de 2de plaats met als gevolg dat Joyce naar de 3de plaats afzakte. Hierdoor viel Anja weg uit de top drie.

Op 7 juni zijn de winnaars met een kleinigheid in het zonnetje gezet. Binnenkort is hier meer over te lezen in de Machistraal en natuurlijk ook hier op onze website.

Als organisator van dit evenement kijk ik met voldoening terug. In totaal hebben 44 leden op één of meerdere avonden hun kunsten laten zien. Voor de opzet van dit toernooi heb ik vele positieve geluiden gehoord.

Mijns inziens voor het volgende seizoen voor herhaling vatbaar met een mogelijk dit uit te breiden naar de jeugdspelers binnen onze vereniging.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.