Wordt Laura sporttalent 2010?

Dat zou kunnen, want Laura Renting is genomineerd in de categorie “sporttalent”. De sportverkiezingen van de gemeente Coevorden vinden plaats op zaterdag 14 augustus op de Markt van Coevorden. Wil je dat Laura sporttalent van het jaar 2010 wordt, stem dan op haar! Stemmen kan op de website www.sportverkiezingen-coevorden.nl.

Laura is 16 jaar en speelt sinds november 2006 badminton. Als jeugdlid speelde zij al direct competitie en nam deel aan jeugdtoernooien. Door haar opvallende prestaties werd zij opgenomen in de regionale selectietraining te Meppel. Hierdoor werden haar prestaties naar een nog hoger niveau getild (getraind).

De jeugd (ze is 16 jaar) blijkt inmiddels geen uitdaging (sportief) meer voor haar. Haar talent heeft haar inmiddels een geduchte tegenstander gemaakt voor menig senior wedstrijdspeler. Deze talentvolle speelster wordt door diverse badmintonverenigingen begeerd en wordt gevraagd om voor hen te komen spelen.

In het begin van het seizoen 2009/2010 maakte zij samen met een ander jeugdlid, Joyce Anholts, de overstap naar het eerste seniorenteam van Bannink-Mach uitkomend in de 2e klasse zaterdag/zondag afd. Noord. Deze kompetitie werd met een uitstekende 3de plaats afgesloten.

Hierna nam Laura deel aan diverse (let wel) seniorentoernooien in het Noorden van het land.

Haar prestaties zijn niet onverdienstelijk:

  • 44e Carlton GT A & R Sports Satellite AMOR-Toernooi te Groningen: winnaar enkelspel en 2de plaats damesdubbel (medespeelster Joyce Anholts)
  • DSM afpersers 2010 Emmen: winnaar enkelspel in zwaar bevochten 3-games wedstrijd (14-21, 21-11 en 22-20)
  • LBC-toernooi 2010 Leeuwarden: winnaar enkelspel en winnaar dubbelspel met Joyce Anholts.
  • Veneboer Sport2000 Paastoernooi 2010 te Drachten:  winnaar enkelspel wederom in 3-games (6-21, 21-18 en 21-12) en winnaar dubbelspel wederom met Joyce Anholts.
  • Carlton GT Satellite Meteoor Toernooi 2010 SV Meteoor te Veendam:een internationaal toernooi waarin zij in de finale damesenkel nipt verloor in 3-games (12-21 21-19 18-21)
  • Dauwtrapperstoernooi 2010 te Leek: winnaar enkelspel en 1ste plaats damesdubbel met Joyce Anholts
  • MyPecunia BC GO! 2010 te Groningen: gepromoveerd naar dames 6 doorgedrongen tot halve finale.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.