Gerard Mars: ‘Ik probeer te winnen’

Hij gaat mooi gelijk op met de Coevorder badmintonclub Bannink-Mach. Gerard Mars (76) is al vijftig jaar lid van de oudste badmintonvereniging in Drenthe, maar hij denkt vooralsnog niet aan stoppen.

Gerard Mars

Gerard Mars kan geen genoeg krijgen van badminton. Foto: Kristian Elders

De Coevordenaar begon op 26-jarige leeftijd met zijn zo geliefde sport. Fysiek gezien houdt de geboren Steenwijksmoerder het nog altijd goed vol. Oké, de prestaties worden dan wel iets minder, maar de taaie Mars haakt niet af. De zeer ervaren badmintonner speelt ongeveer sinds de eeuwwisseling alleen nog dubbelspel om de ruimtes te kunnen belopen. De veteraan houdt met badminton zijn reactiesnelheid goed op peil.

Karakter

Een buitenstaander zou kunnen denken dat Mars een fanatieke speler is, maar die gedachte is onjuist. “Ik ben een meer recreatieve speler en deed alleen mee aan toernooien op dat niveau. Het gaat mij meer om meedoen dan winnen. Dat zit in mijn karakter, denk ik. Natuurlijk probeer ik te winnen, maar niet ten koste van alles. Aan de andere kant gooi ik er natuurlijk nooit met de pet naar. Dat is niet wenselijk voor mijn clubgenoten.”

Mars slaat nog altijd elke maandagavond tegen een pluimpje in de sporthal van sportcomplex De Swaneburg. “Anderhalf uur lang. We slaan samen in en spelen onderlinge wedstrijden.” Voorheen deed hij – ook samen met zijn vrouw Els (75) – aan de sport in de vroegere Burgemeester Feithal. Ooit zaten Gerard, Els en hun drie kinderen op badminton bij Bannink-Mach (Mach staat voor de snelheid van het geluid, red.), maar daaraan kwam een einde door de studententijd. Els diende het bestuur van Bannink-Mach als secretaresse en de appel valt ook voor wat betreft kleinkinderen van het echtpaar niet ver van de boom. “Onze kleinzoon Mark speelt badminton in Ede.”

[bron: krantvancoevorden.nl]

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.