Op naar de Clubkampioenschappen 2008

Eind maart zal het weer zover zijn. De interne krachtmetingen van de Mach’ers zal weer beslecht gaan worden. Ik hoop dat het clubblad daarvoor nog zal verschijnen opdat de resultaten nog niet bekend moge zijn.

Binnen elke vereniging is het altijd een streven om als sterkste een jaar lang in de kantine te mogen opscheppen en de glorieuze verhalen van hun overwinning in het bier of een glaasje wijn te gaan verdrinken. Het zal dit jaar een heel leuk kampioenschap kunnen gaan worden. Bij de dames huppelen natuurlijk een paar geheel nieuwe kanshebsters rond, ook een paar zgn. “herintreedsters” zouden zich maar zo op kunnen werpen als nieuwe clubkampioene. (Er schijnt er al eentje listig de zoon van een voormalig bestuurslid aan de haak te hebben geslagen!) Het gevaar uit het westen (Esther) of de stille kracht ”aus das Osten” (Mirjam), of zouden de beide zus finalisten (Linda en Sylvia) van vorig jaar een toontje hoger kunnen gaan zingen. Wie weet haalt er een ouwe tang nog ergens een stille kracht vandaan. Thea schijnt enig bar en kroeg bezoek de laatste drie dagen al te hebben gemeden, en viel het jullie op dat het gekreun van Dineke ook niet meer te horen is. Er borrelt duidelijk wat in Ganzestad!

Bij de heren zou de heleboel ook maar zo over de bekende kop kunnen gaan. Zou Eggobert uit Ganzestad (in aanloop van een nieuw roodpakje verhaal), zo maar op de erelijst kunnen prijken? Of trekt de Fin van geen Cent (relatie van een bekende bankdirecteur) het tonspelletje naar zich toe.

Echter liggen hier nog een aantal oudgedienden op de loer die wel eens vervelend roet in de ton kunnen gaan gooien. Is het niet dat gemene krullenbolletje met z’n gladde verkooppraat die z’n vertrek aankondigde (gaat zeker die de Prater achterna) om nog effe die trap na te geven en het kampioenschap weg te kaaien!? Ik heb me laten vertellen dat “die ouwe” , Opa in wording, int geniep druk aan het hardlopen is. Allemaal tekenen aan de wand die toch de nodige gesprekstof zullen leiden!

In Ganzestad zal het leven, m.b.t. de tonkampioenschappen, volledig op zijn kop kunnen komen te staan. Intriges, GTST of een dom gansje wat iets te dicht bij het vossenhol heeft gewaggeld. Eggobert zal op z’n tellen moeten passen. Wie is die indringer uit het buitenland, het land van Peter de Prater, de Fin van geen Cent.

Hou ook die Roodpakje in de gaten, waar is trouwens zijn roodpakje gebleven. Ook hij snoept bij de buren en loopt in Oranje (“orange” prikten ze elkaar daar ook niet lek!) pakje. Het word weer eens hoog tijd bij te praten en orde op zaken te stellen

Beste Ganzestadters, ik wens jullie allemaal spannende Ton kampioenschappen in Ganzestad en hoop dat het allemaal tot een goed einde gebracht kan worden. We horen en lezen het allemaal in een volgende uitgave van het Clubblad van ….. “Roodpakje”, waarin weer een heleboel Ton zaken uit de doeken worden gedaan!

Klijntonstad, 27 Maart 2008
Roodpakje

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.