Clubkampioenschappen 2009

WisselbekerAfgelopen zaterdagmiddag werd de finale van de jaarlijkse clubkampioenschappen gespeeld. Het ging om de finale heren enkel tussen Jan-Erik Westinga en Vincent Wesseling, die de badmintonarena betraden. Jan-Erik die in 2001 en in 2004 clubkampioen was, moest het opnemen tegen Vincent, de clubkampioen van vorig jaar.
Nu ging het erom. Wie wordt de clubkampioen heren enkel 2009?

Vincent begon goed, maar Jan-Erik wist Vincent goed bij te houden, maar miste net op het laatst het geluk om te winnen. Het werd 21-19 voor Vincent. De tweede game pakte anders uit. Vincent liet het er wat bij zitten en Jan-Erik maakte van de gelegenheid gebruik en dacht “nu of nooit” en won de game met 21-16. De stand was dus 1 – 1 met nog een set te gaan. Het aanwezige publiek zag een mooie en spannende wedstrijd en ook de laatste game zorgde voor het nodige vuurwerk. Jan-Erik begon goed, maar kwam conditioneel tekort tegen de tactisch beter spelende Vincent Wesseling. Vincent won de set met 21-13 en mag zich verdiend voor het tweede jaar clubkampioen van Bannink-Mach noemen. Zijn naam prijkt weer op de “Wall of Fame” op de website van de club www.bannink-mach.nl en ziet zijn naam binnenkort gegraveerd in de wisselbeker. Uitslagen 21-19, 16-21 en 21-13.

De finale van de dames wordt nog gespeeld en bij de heren recreanten is Hans Damen 2e en Jos Soppe 1e geworden. Deze wedstrijden zijn al eerder gespeeld.

De rest van de middag hebben de leden genoten van een gezelligheidstoernooi en ’s avonds werd en na het goed verzorgde Chinese buffet, gefeest in het Teuthuus op de Pampert.

Volgend jaar staan worden er geen clubkampioenschappen gehouden, maar staat alles in het teken van het 45 jarig jubileum van de club. Mach is de oudste badmintonclub van Drenthe. De jubileumcommissie is zich inmiddels aan het warmdraaien.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.