Zwemuitje

Op maandag 29 juni was het dan weer zo ver, ons jaarlijkse zwemuitje voor de jeugd van Bannink-Mach! Ook dit jaar ging de oudere jeugd lekker fanatiek op de fiets naar ’t Hooge Holt te Gramsbergen. De jongere jeugd ging met de auto’s samen met de drie begeleiders: Marcel, Dick en Egbert. In totaal waren we met ongeveer 35 jeugdleden en 3 begeleiders. De bedoeling was om daar rond kwart over 6 te zijn, maar door een kleine ‘misunderstanding’ was de grotere groep, met uitzondering van Egbert, wat later..

Eenmaal in het zwembad waagden enkelen meteen de duik in het buitenbad wat bij sommigen nog zwaar tegenviel. (Jaa!! Het was koud he!) Maar daar dachten enkele kleinere onder ons heel anders over. Fanatiek klommen ze bij de grotere op de nek en zo deden we wedstrijdjes. De gene die boven op iemands nek zaten moesten proberen om anderen er vanaf te duwen, wat vaak tot hilarische momenten leidde! Op een gegeven moment had de oudere jeugd er wel een beetje genoeg van en kwamen op het idee om de glijbaan te terroriseren. In andere taal.. opstoppingen in de glijbaan! (het moet namelijk ook begrijpbaar zijn voor volwassenen :p) Soms zaten we met zo’n beetje 15 personen halverwege in de glijbaan het water op te houden om vervolgens met een bloedgang naar beneden te glijden en boven op elkaar in het zwembad te plonzen. Tja, tis maar net wat je leuk vindt, maar wij vonden het zeer vermakelijk! Ook de volwassenen onder ons vermaakten zich erg met het spelen van lummeltje of gewoon overgooien, wat ze natuurlijk de hele tijd van ons verloren!

Rond 7 uur werden we geroepen dat we konden eten. Nou daar hadden we wel zin in hoor! Maar toch vonden sommigen, dat er weinig patat in het bakje zat. (Toch Dylan? ) Tijdens het eten werden Annemiek, Thomas, Joyce en Lisanne Nevels nog bedankt omdat ze dit jaar hadden geholpen om de jongere jeugd te trainen. Annemiek en Thomas nemen daarbij ook afscheid omdat ze beiden in Groningen gaan studeren. Ook waren dit jaar weer enkele jeugdleden 5 jaar lid. Dit zijn: Joyce, Wesley, Alwin, Robert en Lisanne Rohling. Allemaal kregen ze een gouden shuttle. Toen dat allemaal geweest was begonnen de eersten al te zeuren dat ze weer wilden gaan zwemmen. Na nog een uurtje zwemmen was het dan tijd om eruit te gaan. Enkele dames waren er zelf eerder uit gegaan omdat ze de haren nog even wilden wassen. Maar alsnog, waren diezelfde dames zoals altijd, als laatste klaar. We kregen allemaal op het eind nog een ijsje en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Al met al was het een geslaagde en gezellige avond! En hij is zeker voor herhaling vatbaar! Wel jammer dat sommigen onder ons straks geen jeugdlid meer zijn he!

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.