Ganzenmarktweekend

BC Bannink-Mach kan met een goed gevoel terugkijken op Ganzenmarktweekend. Op zaterdag 6 november hadden de teams van BC Bannink-Mach weer een thuiswedstrijd. Het eerste team, die nog steeds kampt met invallende heren mocht aantreden tegen Devo uit Roden. Helaas werd de herendubbel net verloren. De herenenkels waren spannende partijen. Waarbij Egbert Wisman zijn enkel in de derde game wel wist te winnen en Ben ten Velde helaas niet. Bannink-Mach die vooral bij de dames goede talenten heeft rondlopen, wisten dit ook waar te maken. De damesdubbel en beide damesenkels werden keurig in twee games gewonnen. Ten slotte werden ook beide mix-partijen gewonnen zodat het eerste team met 6-2 won.

Het tweede team van Bannink-Mach, vorig jaar nog kampioen in de derde klasse, staat dit jaar bijna op de helft van de competitie ook nog verassend bovenaan. Dit weekend mochten zij aantreden tegen Nijeveen. In het tweede team keerde na een blessure Vincent Wesseling terug en ook Marissa Buurke speelde dit weekend weer volledig mee. Zowel de herendubbel als de beide herenenkels werden in het voordeel beslist van Mach. Helaas waren Anja Wolting en Marissa Buurke niet opgewassen in de enkels en de dubbel tegen de dames uit Nijeveen. De beide mixen waren weer in het voordeel van Mach zodat ook het tweede team met een overwinning Ganzenmarkt kon gaan vieren.

Het derde team van Mach kon dit weekend aantreden tegen BOP uit Oude Pekela. De teams staan vijf punten bij elkaar vandaan in het voordeel van BOP, dus aan het derde team de taak om deze achterstand wat te verkleinen. Helaas gebeurde dit niet. Vooral de enkels en de dubbels waren spannende partijen met verlenging, maar werden vooral in het voordeel beslist van BOP. Gelukkig zorgden Kristel Welink en Maarten Sanders er voor dat het derde team niet heel dik aan de broek kreeg, wat ook niet verdiend was. Het derde team verloor met 3-5.

Het tweede jeugdteam van Mach mocht aantreden tegen de Racketeers uit Emmen. Dit jeugdteam staat op het moment op een keurige tweede plaats en probeerde deze positie te versterken ten opzichte van haar tegenstanders. Dit lukte met succes. Emmen werd met een 8-0 nederlaag weer teruggestuurd naar huis.

Bovendien heeft Mach ook nog drie teams uit komen in de starterscompetitie. Het eerste team verloor helaas met 3-5 van het eerste jeugdteam van Dalen. Beide andere jeugdteams mochten spelen tegen de Racketeers uit Emmen. Het tweede jeugdteam waarbij vooral de enkelspelen steeds beter gaan, won netjes met 5-3. Het derde team, die dit jaar voor het eerst competitie speelt, speelde keurig gelijk; de eindstand werd 4-4.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.