Uitslag recreatief toernooi 6

Op 6 juni werd de laatste speelavond van ons recreatieve toernooitjes gespeeld. Bij de jeugd waren 12 spelers aanwezig. Wesley Anholts, Anouk van der Veen en Pleun Wassenaar haalden deze avond de volle buit binnen (6 punten). Door afwezigheid van Nick Renting op deze laatste avond zou mogelijk zijn toppositie in gevaar komen. Immers hij had al eerder een toernooi-avond niet meegespeeld.

Zoals afgesproken zou voor de totaaltelling max. 5 wedstrijden meetellen met andere woorden een speler die alle zes toernooi-avonden heeft gespeeld, hoeft de uitslag van de slechtste avond niet mee te laten tellen.

Wesley Anholts, Nikki Osseforth, Christel Lankreijer en Aron Soppe waren alle avonden van de partij. Zij zouden dus (evt.) punten in mindering krijgen.

Na herschikking van de punten kwam Wesley Anholts als winnaar uit de bus (30 pt.). Hij heeft alle avonden de volle winst behaald. Nikki Osseforth is met 26 pt. tweede geworden en Nick Renting derde (24 pt.).

De “recreatieve” recreanten speelden op 6 juni hun derde toernooitje. De opkomst met 8 van de 10 spelers was zeer goed. Hierbij wil ik niet onvermeld laten dat één van onze oudste recreanten voor een geweldige verrassing zorgde. Jur de Boer wist vriend en vijand te verrassen door de volle buit binnen te halen. Dit heeft hij wellicht alleen maar mogelijk kunnen maken door vooraf zich in te spelen met “gevorderde” recreanten aan de andere kant van de zaal (buiten het gezichtsveld van zijn groep) en zijn ervaringen hiermee daarna in de praktijk te brengen in zijn groep. Deze winst deed hem op de eindranglijst met stip stijgen naar de zesde plaats.

De eindoverwinning werd behaald door Hans Damen (14pt.). Janny Koller bleef met 7 pt. haar vier achtervolgers met slechts één punt voor en wordt dus tweede.

De “oudjes” Ben ten Velde en Dick Groeneveld steken deze laatste avond bij de andere senioren met kop en schouders boven de rest uit. Ook zij weten 6 pt. te bemachtigen.  Met deze eindsprint weet Ben zich bij de beste vier te plaatsen.

Omdat Gerrit Horsman, Anja Wolting, Mirjam Kemperman, Martin Visser, Ben ten Velde en Marcel de Vreede alle zes avonden acte de presence gaven, werd ook bij hen punten in mindering gebracht.

Hans Dolfsma leidde de ranglijst vanaf het eerste moment. Hij werd winnaar met 26 pt. Vincent Wesseling speelde twee avonden niet. De  andere avonden kwam hij door zonder enig verliespunt. Met 24 pt. werd hij tweede.

De derde plaats moest op saldo beslist worden. Gerrit Horsman en Ben ten Velde haalde ieder 22 pt. Doch het saldo van Gerrit was iets beter dan dat van Ben (128 om 122). Dus een derde plaats voor Gerrit Horsman.

Bij deze feliciteer ik alle winnaars. De prijsuitreiking zal maandag 20 juni plaatsvinden.

Omdat niet iedereen winnaar kan zijn, hoop ik voor hen dat zij het meedoen belangrijker vinden dan winnen.

Het toernooi is ten einde. Zes avonden speelplezier voor iedereen.  Ik heb het graag willen organiseren en regisseren (of was het geen toneelstukje wat werd opgevoerd).

Uitslagen junioren

Uitslagen recreanten

Uitslagen senioren

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.