Badmintonners BC Bannink-Mach dwingen kwalificatie af voor NK Regioteams

Vorige week ging de uitwedstrijd tegen Raak’m nipt met 3-2 verloren. Afgelopen donderdag werd de return gespeeld en kon BC Bannink-Mach een poging doen om zich te revancheren.

Er werd begonnen met de mix door Hans Dolfsma en Joyce Anholts. Via een bliksemstart werd meteen al een gat geslagen van 5 punten. Gestaag werd de voorsprong verder uitgebouwd en werd eenvoudig met 21-11 gewonnen.

De 2e game begon slordig en met veel onnodige fouten liep men constant achter de feiten aan. De inhaalslag begon te laat en deze game ging dan ook naar BC Raak’m met 16-21. In de 3e game werden veel minder fouten gemaakt. Door geconcentreerd spel van Hans en Joyce werd deze game uiteindelijk eenvoudig gewonnen met 21-13 en werd het eerste wedstrijdpunt binnengehaald.

De volgende partij (DE) ging tussen Laura Renting en Nanda de Jong. De vorige keer ging de partij eenvoudig in 2 games naar Laura. Nanda wou wraak nemen en begon voorvarend aan de wedstrijd. Bij Laura liep het nog niet lekker en veel shuttles vielen net buiten de lijnen. Nanda won deze game dan ook met 14-21. Laura nam direct revanche in de 2e game. Nu was het geluk wel aan haar zijde en liet zij Nanda alle hoeken van het veld zien. Eenvoudig ging deze game dan ook naar Laura met 21-9. De 3e game kwam Nanda weer een beetje terug in de wedstrijd, maar toch sprokkelde Laura constant haar puntjes binnen en won zij met 21-17 en was ook het 2e wedstrijdpunt binnen.

De HE ging dit keer tussen Mark van Wijk en Remco de Vries. Mark speelde uitstekend en bood Remco de nodige tegenstand. De ervaring van Remco gaf uiteindelijk de doorslag in deze partij en hij won beide games met 12-21. Tussenstand in de partij: 2-1.

De daarop volgende partij in het DD van Laura Renting en Joyce Anholts tegen Wenda van der Pol en Nanda de Jong moest door de dames van BC Bannink-Mach gewonnen worden om in ieder geval het 3e wedstrijdpunt binnen te halen. Ze gingen dan ook voortvarend van start en wonnen de 1e game eenvoudig met 21-8. In de 2e game kregen de dames van Raak’m wat meer grip op de wedstrijd, maar bleken de talentvolle dames van BC Bannink-Mach te sterk en wonnen dan ook met 21-16. Het 3e wedstrijdpunt was ook binnen, tussenstand 3-1.

Damesdubbel

Hans Dolfsma en Mark van Wijk moesten in het HD tegen de sterke tegenstanders Remco de Vries en Jeroen Epema nog flink aan de bak, de vorige keer werd in 2 games verloren. De 1e game ging volledig gelijk op. De tegenstander werd goed achter in het veld gehouden, maar maakten een paar kleine foutjes, waardoor de overwinning in deze game naar Hans en Mark ging met 21-17. In de 2e game vochten de heren van Raak’m zich terug in de wedstrijd en wonnen deze game met 13-21. Er volgde nog een spannende 3e game waarin Hans en Marc moesten vechten voor elk punt. Uiteindelijk werd deze game gewonnen met 21-15.

Het 4e wedstrijdpunt was veroverd. Met deze 4-1 overwinning werd het verlies in de uitpartij met 3-2 uitgewist en kon de overwinning uitzinnig gevierd worden.

Het 1e doel kwalificeren voor het NK regioteams op 25+26 juni in Almere is nu gerealiseerd. De volgende stap is natuurlijk om zo hoog mogelijk te eindigen op het NK.

[foto’s van de wedstrijd]

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.