Wedstrijdverslag senioren 18 september

De zomervakantie is alweer voorbij en er wordt al weer volop getraind. Na een week trainen, zit ook de eerste competitiewedstrijd er voor de senioren alweer op. Dit jaar wordt er na een lange tijd weer competitie gespeeld met veren shuttles, na het goede resultaat van vorig jaar. Het eerste seniorenteam speelde tegen BC GO!. Het eerste team bestaande uit Hans Dolfsma, Mark van Wijk, Laura Renting en Joyce Anholts wist helaas niet te winnen. Het herendubbel moest na de vakantie weer erg aan elkaar wennen. Het duo verloor dan ook met 16-21 en 13-21. Het damesdubbel speelt al langer samen en hadden er minder moeite mee. Zij wisten de wedstrijden na een paar slordige fouten te winnen met 21-15 en 21-16.

Hans speelde de eerste herenenkel. Hij kwam erg dicht in de buurt, maar de tegenstander was beter bestand tegen de spanning en ging er dan ook met het punt vandoor. (17-21 en 19-21) Vervolgens was Laura aan de beurt. In het begin was ze nog wat gespannen, maar na mate de wedstrijd vorderde, ging het een stuk beter. Ze wist de wedstrijd naar zich toe te trekken met 21-17 en 21-12. Mark begon goed aan zijn partij en won de eerste set met 21-10. In de tweede set kwam de tegenstander erg sterk terug en pakte de set met 19-21. In de derde set was de energie van Mark op en hij wist zijn tegenstander niet meer bij te houden. Hij verloor helaas met 8-21. Toen was Joyce aan de beurt. Eerdere ontmoetingen gaven aan dat Joyce hard aan de bak moest. Echter maakte haar tegenstandster erg veel fouten waardoor Joyce de wedstrijd naar zich toe kon trekken met 21-6 en 21-12. De tussenstand was nu 3-3. Met nog twee mixen te gaan, kon het nog alle kanten op. Hans en Laura speelden de eerste mix. Zij waren niet opgewassen tegen het sterke mixduo aan de andere zijde van het net. Er werd met 14-21 en 15-21 verloren. Mark en Joyce konden nog gelijk maken, maar dan moesten ze wel winnen. Dit bleek een te zware opgave. In de eerste set waren ze niet opgewassen tegen hun tegenstanders. Mark en Joyce misten de communicatie en maakten veel fouten. De set ging naar GO met 7-21. In de tweede set hadden Mark en Joyce hun systeem aangepast. Dit bleek een stuk beter te gaan. Ze kwamen een stuk dichterbij, maar helaas werd er verloren met 16-21. Het eindresultaat: een 3-5 verlies, maar toch een mooie pot.

In een compleet nieuwe teamsamenstelling begon team 3 dit seizoen aan een uitwedstrijd tegen Bahosa uit Hoogezand. De wedstrijd begon zoals gewoonlijk met de herendubbel. Aan Mart en Nick de eer om dit seizoen te beginnen. Ze wonnen de eerste game met 21-16, de tweede game werd helaas nipt verloren met 19-21 waardoor er gelijk een derde game aan te pas moest komen. De derde game werd in het voordeel beslist van de tegenstanders met 16-21.

In de damesdubbel speelden Larissa en Nikki voor het eerst samen. In de eerste game moesten ze behoorlijk aan elkaar wennen en aan het spel van de tegenstandsters. Ze verloren deze game met 13-21. De tweede game ging al beter, maar helaas werd ook deze game verloren met 12-21.

De beurt aan eerste heer Thomas om een 2-0 achterstand weg te werken, naar 1-2. Dit deed hij. De eerste game ging metmoeite, 23-21 naar Thomas. Echter ging de tweede game een stuk gemakkelijker, deze won Thomas met 21-11. In de eerste damesenkel kon Annemiek de stand naar 2-2 brengen. Helaas lukte dit niet. Er zaten lange rally’s tussen, maar Annemiek kon deze niet in haar voordeel zetten. Ze verloor met 14-21 en 17-21. In de tweede herenenkel was het de beurt aan Nick. Hij mocht tegen een invaller van Bahosa. Nick stuurde zijn tegenstander al gauw weer van de baan af. Hij won met 21-18 en 21-15. Na al een poos geen enkel meer gespeeld te hebben, mocht Larissa de tweede damesenkel spelen. Ondanks dat haar tegenstandster veel uit sloeg, kon Larissa hier niet veel gebruik van maken. Helaas verloor zij met 13-21 en 16-21. Wanneer beide mixen gewonnen werden kon het derde team er nog een gelijkspel uit gaan slepen. De eerste mix werd gespeeld door Thomas en Annemiek. De eerste game werd nipt verloren met 19-21, echter herstelden zij zich en wisten zij hun partij alsnog te winnen. De tweede en de derde game werden door Thomas en Annemiek gewonnen met tweemaal 21-15. De laatste partij van de dag werd gespeeld door Mart en Nikki. In de eerste game gaven zij goed partij aan hun tegenstanders, er werd nipt verloren met 15-21. Helaas konden zij dit niet voortzetten in de tweede game, deze werd verloren met 6-21. Einduitslag van deze wedstrijd 3-5.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.