Wedstrijdverslag senioren 24 september

Zaterdag 24 september werd de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld. Het eerste team, uitkomend in de eerste klasse, speelde tegen BC Drachten. Er werd begonnen met het herendubbel. Deze werd na een spannende partij gewonnen met twee maal 21-18 door BC Bannink Mach uit Coevorden. Ook het damesdubbelspel ging naar Coevorden. Zij deden dit met 21-18 en 21-15. Vervolgens was het tijd voor de enkelpartijen. De eerste herenenkel en damesenkel werden gewonnen in twee sets. De tweede herenenkel en damesenkel werden ook gewonnen, alleen waren hier drie sets voor nodig. De stand was nu 6-0. De eerste mix werd in het voordeel beslist van de thuisploeg. Er werd gewonnen met 21-14 en 21-16. Er werd gehoopt op een 8-0 overwinning, maar het mocht niet baten. Het tweede mixduo wist helaas de mix niet te winnen. In de derde set was de concentratie niet voldoende en werden er veel fouten gemaakt. De eindstand: 7-1.

Het tweede team dat in dezelfde klasse uitkomt als het eerste team, speelde tegen Smash uit Hoogeveen. In het herendubbel werd het erg spannend. Na verlenging in de derde set, ging het punt naar de tegenstander. Het damesdubbel wist daarentegen wel te winnen. De stand was nu weer gelijk. Het was nu tijd voor de enkelpartijen. Drie enkelpartijen werden helaas verloren, maar de eerste dame wist na drie sets een punt binnen te slepen. Het team stond nu 2-4 achter en ze konden er nog een gelijkspel uithalen. Helaas gebeurde dit niet. De eerste mix werd verloren. Er werd gehoopt op nog een punt en die kwam er ook. De tweede mix werd wel gewonnen in een spannende driesetter. De eindstand: 3-5.

Het derde team, uitkomend in de tweede klasse, speelde tegen Toledo uit Zuidlaren. Toledo degradeerde vorig jaar uit de eerste klasse, hierdoor was het team dus gewaarschuwd dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. In het herendubbel was dit erg duidelijk. Er werd verloren met tweemaal 6-21. Het damesdubbel had in het begin nog wat moeite met het spel van de tegenstander en verloor de eerste set met 19-21. In de tweede en derde set wisten zij zich goed te herstellen en wonnen ze met 21-17 en 21-18. Het was de beurt aan de eerste heer. Hij was helaas niet opgewassen tegen zijn tegenstander en verloor met 12-21 en 17-21. De eerste dame wist de wedstrijd wel in haar voordeel te beslissen. Na opgave in de derde set bij een stand van 19-16 werd de wedstrijd gewonnen. De stand was weer gelijk: 2-2. De tweede herenenkel werd helaas verloren, maar de stand werd weer gelijk nar de tweede damesenkel. Met nog twee partijen te gaan, was er nog van alles mogelijk. De beide mixen werden helaas verloren. De tegenstander speelde erg snel, hiertegen waren de duo’s niet bestand. De eindstand: 3-5.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.