BC Bannink-Mach in de prijzen

Afgelopen weekend vond in Drachten de Regionale Senioren Kampioenschappen (RSK) plaats. Diverse (jeugd)leden van Bannink-Mach had zich hiervoor ingeschreven.

Ons sporttalent van 2010, Laura Renting, kwam uit in de categorie 6 en haalde in deze klasse de hoofdprijs binnen. In de eerste ronde versloeg zij Jet van der Meer, als derde geplaatst, in twee games (21-17, 24-22). Ook de tweede ronde wist Laura redelijk eenvoudig door te komen (21-18, 21-9). Wat in het dubbelspel met Joyce Anholts niet lukte (te winnen van de damesdubbel Lisette Stam en Thirza Latupeirissa) herstelde Laura in het enkelspel. In een gelijk opgaande, bijna drie kwartier durende, strijd werd eerst Lisette aan de kant geschoven/(geslagen (22-20, 21-17). Ook Thirza ging aan de dadendrang van Laura ( 21-15, 21-17) ten onder zodat de finale een feit was. Marloes Bakker, die eerder Joyce Anholts had uitgeschakeld, was de andere finaliste. Onverwachts gemakkelijk wist zij ook deze partij naar zich toe te trekken (21-13, 21-11). Naast een tweede plaats op het BOOT-toernooi voor aanvang van de competitie en een eerste plaats op het RSK 2011 laat Laura in Noord een goede indruk achter.

Joyce Anholts en Hans Dolfsma speelden in het gemengd dubbel (categorie6). Tot de halve finale was nog geen enkele game verloren. Maar in de halve finale (wederom tegen o.a.
Marloes Bakker) ging het alsnog mis (12-21, 13-21).Een verdienstelijke derde/vierde plek viel hun ten deel.

Annemiek Wolting speelde ook een dubbel programma. Samen met Thomas Oudhuis werd een tweede plaats in het gemengd dubbel (categorie8) binnen gehaald. Samen met haar
medespeelster van AMOR, Karin van Os mocht zij in het vrouwendubbel ook een tweede prijs in ontvangst nemen.

Onze jeugdleden Nikki Osseforth, Larissa Elslo, Jos Rollman en Nick Renting uitkomend in de seniorencompetitie, hadden zich ook ingeschreven. Na een zware eerste ronde in het vrouwenenkelspel (ook categorie6) (21-14 16-21 22-20) moest Nikki, wegens een blessure, haar partij in de tweede ronde opgeven.

Larissa struikelde met haar partner in de tweede ronde vrouwendubbel (cat. 6). Het RSK eindigde voor Jos in de derde ronde enkelspel.

Helaas kwam Nick in het enkelspel niet verder dan de eerste ronde. Maar toch heeft hij zich kranig verweerd tegen de als tweede geplaatste speler (12-21, 20-22). Ook in het dubbelspel strandde hij in de eerste ronde.

Al en met een weekend met wisselend succes maar toch één waar BC Bannink-Mach zich nadrukkelijk heeft laten zien.

Enkele foto’s zijn in het fotoalbum te vinden.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.