Jeugdtoernooi BC Erica/ BC Forehand

Op zaterdag 4 februari werd het jeugdtoernooi van BC Erica/ BC Forehand gehouden in Klazienaveen.

Met een totaal van 72 kinderen, waarvan 12 jeugdspelers van BC Bannink-Mach, was het een leuk en gezellig toernooi. In diverse poules van verschillende sterktes werd gestreden om de hoofdprijzen.

Ilse Lok/ Nick de Boer, Anouk v/d Werfhorst/Emma Lammers, Simone de Vries/Diede Hobers speelden in dezelfde poule. Hoewel zij niet doorgingen naar de kruisfinales (slechts de beste twee gingen door) waren de onderlinge wedstrijdjes spannend genoeg. Zo werd er na 9 minuten zelfs nog gelijkgespeeld. Bovenstaande jeugdspelers speelden voornamelijk voor de eerste keer een jeugdtoernooi. Met hun inzet en enthousiasme ben ik er van overtuigd dat zij vaker mee zullen doen.

Esmé v/d Werfhorst/ Wiljam van Dijk en Sanne Turien/Anouk Hobers zaten eveneens in dezelfde poule. Sanne en Anouk presteerden boven verwachting. Na acht partijen stonden zij op een tweede plaats dat recht gaf op de kruisfinale. Tegen de winnaar van de andere poule speelden zij een spannende gelijk opgaande wedstrijd. Zelfs Sanne’s vader leefde helemaal mee en was opgelucht bij een eindstand van 22-20. De finale was gehaald. Echter hier kwamen zij nog iets te kort om de hoofdprijs binnen te slepen. Een welverdiende beker voor de tweede plaats kwam hen toe.

Alwin Muskee/ Gelinda Muskee kwamen uit in de zwaarste poule. Met sublieme dropshots maakte Alwin het de tegenstanders moeilijk. En kwam de shuttles terug dan wist Gelinda daar wel raad mee. Omdat in hun poule negen teams waren ingedeeld werd er geen (kruis)finalewedstrijden gespeeld. Met een uitstekende tweede plaats mochten ook zij bij de prijsuitreiking naar voren komen om de beker in ontvangst te nemen.

Al met al een leuk resultaat van BC Bannink-Mach op het eerste jeugdtoernooi.

Foto’s van het toernooi kun je vinden in ons fotoalbum.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.