Vrijdag de 13e

Vrijdag de 13e juli 2012 stond mijn wereld op zijn kop en veranderde alles. Ik kwam nooit bij de dokter en lag nooit in een ziekenhuis, nou dat heb ik intussen wel ingehaald.

De woensdag en de donderdag vóór die bewuste dag had ik toenemende pijn in mijn buik en op vrijdag, met het weekend in zicht, heb ik ’s morgens mijn huisarts gebeld en kreeg een afspraak om 09.40 uur. Toen ik aan de beurt was, heb ik hernieuwd met hen kennis gemaakt (ik was nooit ziek en in 20 jaar niet bij hem geweest), begon hij mij te onderzoeken en wist heel snel, dat er iets mis was bij mij. Bovendien had ik vreselijke pijn en vermoedde ik dat ook al. Hij vertrouwde het niet en belde meteen met de chirurg in het ziekenhuis in Hardenberg en er werd direct voor mij een afspraak gemaakt. Ik moest alleen nog even mijn paspoort thuis ophalen en dan direct doorrijden naar de spoedeisende hulp in Hardenberg. Daar werd ik al verwacht en kreeg mijn eigen bed en stoel. De chirurg kwam met ca. een half uur, bekeek mij en stelde vast, dat ik waarschijnlijk een geperforeerde blinde darm had, maar hij vermoedde nog meer. Ik ben de hele dag daar gebleven voor alle onderzoeken, testen, filmpjes, foto’s, scans, enz. en in de loop van de ochtend was al bekend, dat ik zware bloedarmoede had en dat duidde weer op problemen met mijn dikke darm. Om 16.15 uur werd de laatste CT scan gemaakt en de conclusie was, dat ik buiten de geperforeerde blinde darm ook een kwaadaardig tumor in mijn dikke darm had en dat er alle reden was om mij zo spoedig mogelijk te opereren. ’s Avonds om 18.45 uur lag ik op de o.k., kreeg een ruggenprik en van 19.00 – 21.30 uur ben ik geopereerd. Bij controle van lever, longen en wat later darmen, bleken die gezond te zijn, een opluchting…

Daarna ben ik voor het eerste herstel in het ziekenhuis gebleven tot maandagmiddag de 23 ste juli 2012. Intussen ben ik al weer 9 weken thuis en langzaam maar zeker zit er verbetering in mijn toestand. De buikwond was 7 weken geïnfecteerd en 3 keer per dag werd de wond gespoeld en behandeld, een pijnlijke geschiedenis, maar goed, ik ben herstellende en op de weg terug. Alleen het herstel gaat nog 6 – 8 maande duren, want ik krijg uit voorzorg ook nog chemokuur i.v.m. geconstateerde uitzaaiingen naar 13 lymfeklieren. Intussen heb ik 2 keer via infuus en tabletten een behandeling ondergaan en dat is beslist geen pretje en een aanslag op mijn gezondheid. Maar het perspectief is weer goed, de basis is gezond en de kans op herhaling wordt zo veel mogelijk verkleind.

Dick met kaart

Graag wil ik iedereen hartelijk bedanken voor alle reacties, bezoeken en kaarten met hartverwarmende wensen, die ik mocht ontvangen en die mij veel steun geven in deze moeilijke en eenzame tijd.

Ik ga ervoor en kom terug!

Hartelijke en sportieve groeten,  Dick Groeneveld

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.