Slottoernooi DPC 2007

Op zaterdag 15 september zijn Joyce Anholts en Annemiek Wolting naar Gorredijk geweest voor het slottoernooi van de DPC toernooien. Ook ging Kristel Welink mee om Joyce en Annemiek aan te moedigen. Het slottoernooi wordt elk jaar voor het eerste weekend van het nieuwe competitie-seizoen gehouden. Om naar het slottoernooi te mogen, moet je tenminste drie DPC toernooien gespeeld hebben en je moet bij de beste acht van je leeftijdscategorie horen. Joyce was als derde geplaatst voor dit eindtoernooi en Annemiek kwam als achtste dit slottoernooi binnen. Joyce kwam afgelopen seizoen uit in meisjes onder de 13 jaar en Annemiek in meisjes onder de 18 jaar. Joyce heeft dit zelfs zo goed gedaan dat ze volgend jaar is gepromoveerd naar meisjes onder de 15 jaar.

Om 10.00 uur was het Annemiek, die als eerste Bannink-Macher de baan mocht betreden. Ze mocht gelijk tegen de eerste geplaatste Linda Jurjens van Bahosa uit Hoogezand-Sappemeer spelen. Linda bleek echter een maatje te groot voor Annemiek. Annemiek verloor dan ook met 21-6, 21-6.

Daarna was het de beurt aan Joyce om de baan te betreden. Zij begon het toernooi tegen Daniëlle Snaathorst van SV Meteoor te Veendam. Joyce heeft het afgelopen DPC-seizoen twee finales tegen Daniëlle gespeeld en beide had ze gewonnen. Iedereen hoopte dat Joyce haar zeges op Daniëlle voortzette en Joyce maakte dit waar. Na een spannende eerste game, die Joyce won in 22-20, trok ze de tweede game makkelijk naar haar toe in 21-16.

Na de winstpartij van Joyce was het weer de beurt aan Annemiek. Ditmaal moest zij tegen Sophie Beekman van BC Assen. Annemiek had nog wat recht te zetten tegen Sophie, want in Meppel had Annemiek in een slopende drie-setter verloren van Sophie. Annemiek ging met goede hoop de baan op, alleen bleek Sophie geen zin te hebben in weer zo\’n lange partij. Na lange rally\’s in de eerste game, won Sophie deze toch nog met 21-11. Annemiek die vermoeid de tweede game inging, kon niet meekomen in het tempo van Sophie, en Sophie trok ook de tweede game naar zich toe met 21-8.

Hierna was Joyce weer aan de beurt. Joyce moest dit keer tegen Brenda Beumer van Smash uit Hoogeveen. Brenda en Joyce kunnen buiten de baan goed met elkaar opschieten, maar Joyce was niet van plan Brenda een leuke partij te gunnen. Joyce trok deze partij redelijk snel naar zich toe met 21-15, 21-6.

Na twee winstpartijen van Joyce wilde Annemiek ook graag met een winstpartij naar huis terugkeren.Wel moest dan gewonnen worden van de taaie Marlous Smit uit Nijeveen. Niet de slechtste uit dit circuit, Marlous speelt namelijk ook nationale junior-master toernooien. Toch ging Annemiek met goede hoop de baan op, de eerste game liet goed, maar werd toch verloren met 16-21. In de tweede game kon Annemiek niet meer te pas komen aan het scherpe spel van Marlous en Annemiek verloor de tweede game dan ook met 3-21.

Ten slotte was het nog 1 keer de beurt aan Joyce. Dit keer moest zij tegen de tweede geplaatste Jet van der Meer van LBC. Joyce had nog nooit gewonnen van Jet en jammer genoeg deze keer ook niet. Je merkte dat beide speelster goed aan elkaar gewaagd waren, alleen waar de netrand het geluk voor Jet was, was deze de pech voor Joyce. Deze partij verloor Joyce met 5-21 en 7-21.

Na deze laatste partij van Joyce, kwam er ook een einde aan het afgelopen DPC-seizoen. Het tweede DPC-seizoen voor Joyce en het eerste voor Annemiek. Een seizoen waar beide veel van geleerd hebben. Ook heeft Kristel vele toernooien gespeeld. Na de competitie zullen er weer acht DPC-toernooien gehouden worden en we hopen dat we dan met meer jeugd naar deze leuke toernooien kunnen. Joyce, Kristel en Annemiek zullen zeker weer van de partij zijn.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.