Meppeler Meppers A3 – Bannink-Mach A1

De wedstrijd Meppeler Meppers Aspiranten 3 tegen BC Bannink-Mach Aspiranten 1 is gespeeld op zaterdag 22 september in sporthal de Koedijkslanden te Meppel.

Op zaterdag 22 september begon het competitieseizoen voor de aspiranten met een uitwedstrijd tegen Meppel. Dit jaar spelen in de aspiranten Dylan Schlepers, Jacco Rohling, Joyce Anholts, Kristel Welink en Laura Renting. In de eerste week had Jacco nog vrij, maar de rest van het team moest afgelopen zaterdag wel aan de bak.

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt:

– 1e heer Dylan
– 2e heer Joyce
– 1e dame Kristel
– 2e dame Laura
– herendubbel Dylan en Joyce
– damesdubbel Kristel en Laura
– gemengddubbel 1 Kristel en Joyce
– gemengddubbel 2 Dylan en Laura

Dylan mocht dus als eerste van start voor Bannink-Mach. De eerste game was een lange en spannende game waarbij beide spelers erg aan elkaar gewaagd waren. Jammer genoeg verloor Dylan deze game in 19-21. In de tweede game had de Meppeler Dylan beter door en Dylan kon niet meer met zijn tegenstander mee waardoor hij de tweede game met 8-21 verloor.

Daarna was het de beurt aan Joyce. Voor Joyce moest deze sporthal als een soort thuisbasis gelden, vanwege de breedtetrainingen die zij hier afgelopen jaar heeft gevolgd. Dit bleek ook wel, want haar tegenstander had niet veel in te brengen tegen het goede spel van Joyce. Joyce won redelijk eenvoudig met 21-6 en 21-10.

Hierna kwam Kristel. Ook voor Kristel geldt dat zij een soort van thuiswedstrijd kon spelen. Kristel die goed de shuttles bleef spreiden zorgde ervoor dat Coevorden op een 2-1 voorsprong kwam, door haar enkelpartij te winnen in 21-10 en 21-7.

De laatste single-partij werd door Laura gespeeld. Laura speelt dit jaar voor het eerst districtscompetitie, maar liet zich niet gek maken. Ze debuteerde dan ook met een winst. Ze won haar enkelpartij met 21-6 en 21-12. Of te wel, Bannink-Mach stond na de enkelpartijen met 3-1 voor.

Na de singles komen als gewoonlijk de dubbels. De eerste dubbel was de herendubbel. Joyce en Dylan mochten weer aan slag. De eerste game ging aardig gelijk op, maar werd jammer genoeg verloren met 17-21. De 2e game hadden Joyce en Dylan wat pech door miscommunicaties waardoor Meppel ook de tweede game naar zich toetrok met 21-12.

Hierna waren Kristel en Laura aan de beurt voor de damesdubbel. Zij lieten zich niet gek maken door de dames van Meppel en brachten hun goed uit hun spel. Waardoor de damesdubbel gewonnen werd door Bannink-Mach met 21-13 en 21-13.

Als laatste waren de gemengddubbels aan de beurt. Kristel en Joyce vormden het eerste gemengddubbel. De meiden moesten eerst weer even aan elkaar wennen, maar zodra ze los waren kon Meppel niets tegen hun inbrengen. Kristel en Joyce wonnen de gemengddubbel met 21-16 en 21-11.

De laatste partij van de dag werd gespeeld met Dylan en Laura. Dylan die zijn laatste partij wou winnen, zette dit om in daden. Na spannende en lange rally’s trokken Dylan en Laura toch aan het langste eind. Ze wonnen het gemengddubbel met 21-16 en 21-18.

Dit leverde als eindresultaat dat BC Bannink-Mach A1 heeft gewonnen met 6-2.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.