Bannink-Mach 1 – Smash 5

Op zaterdag 6 oktober werd er door het eerste team van BC Bannink-Mach gespeeld tegen Smash 5, een jong team (op de invaller na) afkomstig uit Hoogeveen. Dit was inmiddels de vierde wedstrijd en het was de hoogste tijd om punten te scoren.

We (Esther Laan, Linda Wijmenga, Linda Pot, Egbert Wisman, Jan Erik Westinga en Ralf Groeneveld) arriveerden een half uur te laat (websites en uitnodigingen e.d. bleken niet met elkaar overeen te komen) in Hoogeveen om van start te gaan met de wedstrijden.

De heren enkels werden helaas allebei verloren en zodoende begonnen we met een achterstand van 2 punten. Eerste heer Ralf Groeneveld verloor in 3 games van zijn tegenstander en Egbert Wisman verloor de 2e heren enkel in 2 games van (meervoudig Bannink-Mach clubkampioen) Ronald Song.

Toen was het aan de dames om de achterstand weer in te halen. Esther Laan kwam uit als eerste dame en walste over haar tegenstandster heen met 21-10 en 21-9. Vervolgens was het aan Linda Pot om dit zelfde te doen met haar tegenstandster. Dit ging echter niet zo gemakkelijk, maar ze kreeg het uiteindelijk toch voor elkaar om in 3 games te winnen. Met name de laatste set was erg spannend, aangezien haar achterstand van 11-20 toch nog wist weg te werken. Ze won de 3e set uiteindelijk met 22-20.

Na alle enkels gespeeld te hebben was de tussenstand inmiddels 2-2 en werd het tijd om de dubbels te gaan spelen. De heren (Jan Erik Westinga en Ralf Groeneveld) wonnen hun spannende maar leuke wedstrijd met 21-11 en 21-19. De dames (Esther Laan en Linda Wijmenga) besloten precies hetzelfde te doen, alleen draaiden zij de standen om door de eerste set met 21-19 te winnen en de 2e met 21-11. Tussenstand was inmiddels 4-2, we konden niet meer verliezen!

De gemengde dubbels moesten nu alleen nog gespeeld worden. Jan Erik Westinga en Linda Wijmenga speelden de 1e GD tegen de ex Bannink-Mach\’er en dame en wonnen deze uiteindelijk na 3 games gespeeld te hebben. Egbert Wisman en Linda Pot konden het niet laten om hetzelfde te doen, ook zij wonnen uiteindelijk de 2e GD in 3 games.

Eindstand 6-2, de eerste gewonnen wedstrijd was in de pocket!

Ralf Groeneveld

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.