Bannink-Mach A1 – Staphorst BC A2

De wedstrijd is gespeeld op 14 oktober in sporthal ’t Grootveld te Dalen.

Terwijl de rest van de teams een weekendje vrij had, moesten de aspiranten dit weekend wel aan de bak. Dit keer mochten zij aantreden tegen Staphorst. Joyce had dit weekend vrij, zodat Kristel de taak als teamleidster over nam. De aspiranten staan na drie gespeelde wedstrijden aan kop in hun poule. Maar ook aan Staphorst wilden ze laten blijken dat zij dit jaar zullen meedoen om het kampioenschap.

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt:

– 1e heer Jacco
– 2e heer Dylan
– 1e dame Kristel
– 2e dame Laura
– herendubbel Jacco/Dylan
– damesdubbel Kristel/Laura
– gemengddubbel I Jacco/Kristel
– gemengddubbel II Dylan/Laura

Jacco startte deze week als eerste heer. Hoewel hij zijn eerste game met 15-21 verloor, trok hij dit knap recht met een makkelijke winst van de tweede game. In de derde game was het lang spannend, maar Jacco had zijn tegenstander goed onder controle. Aan het eind zette hij zijn tegenstander beter onder druk en zo won hij ook de derde game met 21-14.

Dylan speelde de tweede herenenkel. In de eerste game had hij geen moeite met zijn tegenstander, hij won deze game met 21-8. De tweede game was wat spannender, maar ook in deze game was Dylan sterker dan zijn tegenstander. Dylan zette Bannink-Mach op een 2-0 voorsprong door ook de tweede game te winnen met 21-15.

Daarna was het de beurt aan de dames. Kristel was eerste dame. Ze speelde een goede enkel, waarbij ze de tegenstander veel liet lopen. Hierdoor won ook zij haar enkel relatief eenvoudig met 21-12 en 21-6. Laura mocht de laatste enkel spelen. Ze had in de eerste game profijt van een iets wat onrustige tegenstander, waardoor ze gauw op voorsprong kwam. Laura won de eerste game met 21-8. In de tweede game probeerde de tegenstander Laura nog wat onder druk te zetten, maar Laura liet zich niet gek maken. Ze won ook de tweede game met 21-11.

Na de enkels stonden de aspiranten dus al op een 4-0 voorsprong. De herendubbel was vanaf het begin een spannende partij. De eerste game werd nipt gewonnen door Jacco en Dylan met 21-19. In het begin van de tweede game liepen ze wat achter de feiten aan, waardoor ze flink achter stonden. Ze probeerden nog wel wat terug te komen, maar de eindsprint was wat laat. Ze verloren de tweede game met 14-21. In de derde game konden Jacco en Dylan er niet meer aan te pas komen, waardoor ook de tweede game werd verloren met 14-21.

De damesdubbel was minder indrukwekkend dan de herendubbel. Niet dat Kristel en Laura hun best deden, maar ze waren behoorlijk wat sterker dan hun tegenstanders. Ze wonnen hun dubbel met 21-9 en 21-9.

Het eerste gemengddubbel werd gespeeld door Jacco en Kristel. De eerste game wonnen ze makkelijk met 21-11. De tweede game werd echter gewonnen door Staphorst met 21-16. De derde game moest dus de beslissing geven. Jammer genoeg konden Kristel en Jacco aan het eind niet meer met hun tegenstanders mee. Hierdoor verloren ze hun gemengddubbel in de derde game met 13-21.

De laatste partij werd gespeeld door Dylan en Laura. De eerste game was een makkelijke overwinning voor Dylan en Laura met 21-15. De tweede game kregen ze echter net aan de broek. Waardoor ook hier een derde game de beslissing moest geven. Het ging lang gelijk op in de derde game, maar Jacco en Laura pakten midden in de game een voorsprong. Aan het eind lieten ze deze bijna verdwijnen, maar gelukkig was Dylan wakker genoeg om te zien dat de tegenstander de shuttle uit sloeg. Waardoor ze de derde game wonnen met 21-19.

Dit leverde als eindresultaat een 6-2 overwinning op.

Annemiek Wolting

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.