Bannink-Mach A1 – Griffioen 76 SV A2

De wedstrijd is gespeeld op zaterdag 29 september 2007 in de Swaneburg te Coevorden. Op zaterdag 29 september hadden de aspiranten hun tweede competitiewedstrijd, dit keer in de Swaneburg. De tegenstanders waren dit keer van badmintonclub Griffioen 76 SV uit Wolvega. Dit keer speelden voor Bannink-Mach Jacco Rohling, Dylan Schlepers, Joyce Anholts en Laura Renting.

De opstelling voor deze wedstrijd luidde als volgt:
– 1e heer Jacco Rohling
– 2e heer Dylan Schlepers
– 1e dame Joyce Anholts
– 2e dame Laura Renting
– herendubbel Jacco Rohling / Dylan Schlepers
– damesdubbel Joyce Anholts / Laura Renting
– gemengddubbel I Jacco Rohling / Joyce Anholts
– gemengddubbel II Dylan Schlepers / Laura Renting

Jacco mocht vandaag dus als eerste starten. Voor Jacco was het de eerste wedstrijd van het seizoen, omdat hij vorige week vrij was. Het weekendje vrij van vorige week heeft Jacco niet minder doen spelen. Jacco die geconcentreerd en aanvallend speelde won zijn enkelpartij met 21-16 en 21-18.

Daarna was het de beurt aan Dylan. Dylan die zeer gedreven speelde en zijn tegenstander goed liet lopen, won ook zijn enkelpartij met 21-12 en 21-17. Hierdoor kwam Coevorden op een 2-0 voorsprong.

Na de heren was het de beurt aan de dames. Joyce die dit keer als 1e dame speelde, had geen moeite met haar tegenstander in de 1e game. Ze won deze gemakkelijk met 21-7. De tegenstander kreeg nog wel een peptalk van een meegekomen coach, maar dit baatte niet tegen het aanvallende spel van Joyce, die ook haar tweede game eenvoudig won met 21-6.

De laatste enkelpartij werd gespeeld door Laura. Laura die haar enkelpartij ijzersterk begon, won de eerste game met 21-15. In de tweede game kreeg ze het moeilijker, beide speelsters waren gelijk aan elkaar en de rally’s waren lang. Toch trok Laura aan het langste eind en won haar enkelpartij in de verlenging van de tweede game met 26-24.

Na de enkels kwamen de dubbels. Eerst kwam de herendubbel. In de eerste game hadden Jacco en Dylan geen moeite met hun tegenstanders en wonnen deze game eenvoudig met 21-6. In de tweede game, deed de coach van Wolvega wat moeilijk en vertoonde wat onsportief gedrag, maar Jacco en Dylan lieten zich hierdoor niet gek maken. Een spannende tweede game, die in de verlenging werd gewonnen door Jacco en Dylan met 23-21.

De damesdubbel was niet bepaald spannend te noemen. Joyce en Laura rekenden relatief eenvoudig af met hun tegenstanders in 21-5 en 21-10. Dit leverde als tussenstand op dat Coevorden op een 6-0 voorsprong kwam.

Door de 6-0 voorsprong ging het team met het gevoel ‘We willen winnen met 8-0’ de gemengddubbels in. Het eerste gemengddubbel werd gespeeld door Jacco en Joyce. Jacco en Joyce hadden nog nooit eerder in competitieverband met elkaar samen gespeeld, maar dit was niet te blijken uit de uitslag. Ze wonnen met 21-9 en 21-15. De 8-0 was hierdoor bijna binnen.

Het kon dus bijna niet meer misgaan. Dylan en Laura begonnen erg aanvallend in het gemengddubbel en pakten al gauw een voorsprong. Dit gaven zij niet meer weg en wonnen de eerste game met 21-9. De coach van Wolvega was lichtjes geïrriteerd en kon hierdoor niet altijd zijn mond houden. Na soms wat lange discussies en vele letten, trokken Dylan en Laura aan het langste eind met een verdiende 21-6 gamewinst en dus ook partijwinst.

De 8-0 was een feit. Een terechte overwinning op sportieve tegenstanders, maar een niet altijd correcte coach. Op naar volgende week, uit naar Nijeveen.

Annemiek Wolting

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.