Bannink-Mach J1 – Racketeers J4

De wedstrijd is gespeeld op zaterdag 29 september in de Swaneburg te Coevorden. Op zaterdag 29 september hadden ook de Junioren hun tweede wedstrijd. De tegenstanders kwamen dit keer uit Emmen. Het juniorenteam speelde dit keer met z’n vijven.

De opstelling voor deze wedstrijd luidde als volgt:
– 1e heer Gert-Jan van den Hout (invaller)
– 2e heer Thomas Oudhuis
– 1e dame Lisanne Nevels
– 2e dame Annemiek Wolting
– herendubbel Gert-Jan van den Hout/Lisanne Rohling
– damesdubbel Lisanne Nevels/Annemiek Wolting
– gemengddubbel I Lisanne Rohling/Lisanne Nevels
– gemengddubbel II Thomas Oudhuis/Annemiek Wolting

Gert-Jan die vandaag bij het juniorenteam inviel, mocht als eerste heer van start. In het begin ging het erg gelijk op, alleen later ging Gert-Jan iets te gehaast spelen waardoor hij het de tegenstander makkelijker maakte en hij de eerste game verloor met 11-21. In de tweede game werden de rally’s langer en waren er van beide kanten mooie punten. Toch verloor Gert-Jan ook de tweede game met 12-21.

Thomas ging ditmaal als tweede heer van start. Vanaf het begin af aan waren beide spelers erg aan elkaar gewaagd en waren de rally’s behoorlijk lang. Na wat ohs en ahs vanaf de tribune en de kant verloor Thomas zijn eerste game met 10-21. Ook in de tweede game was het vanaf het begin af aan spannend, beide spelers lieten zich van hun beste kant zien, maar toch trok ook in de tweede game de Emmenaar aan het langste eind met 21-13.

Daarna was het de beurt aan Lisanne Nevels. Zij mocht aantreden tegen Mariel Berhane, voor Kristel Welink en Joyce Anholts geen onbekende. Joyce die Lisanne nog een paar bruikbare aanwijzingen aan het begin van de wedstrijd gaf, bleken goed te werken. Lisanne stond steeds een klein beetje voor, maar Mariel knokte zich jammer genoeg steeds terug. Aan het eind van de eerste game kon Lisanne er niet meer aan te pas komen en verloor deze eerste game net met 17-21. In de tweede game liep Lisanne eerst wat achter de feiten aan. Toch kwam ze later knap terug, maar het was net niet genoeg. Ze verloor ook haar tweede game met 17-21.

In de laatste single kwam Annemiek in actie. Annemiek die vanaf het begin veel druk op haar tegenstander zette won haar enkelpartij met 21-6 en 21-11. Na de enkels stonden de junioren dus met 1-3 achter.

De herendubbel werd gespeeld door Lisanne Rohling en Gert-Jan. De partij ging gelijk op, met mooie drop-shots van Lisanne en goede steekshuttles van Gert-Jan. Toch verloren ze hun dubbel met 16-21 en 13-21.

De damesdubbel werd gespeeld door Lisanne Nevels en Annemiek. Lisanne en Annemiek hebben vorig jaar een paar keer samengespeeld in competieverband en hebben toen alle partijen in een derde game verlenging verloren. Beide dames waren niet van plan om dit weer te laten gebeuren. De eerste game werd behoorlijk gauw in het voordeel van Lisanne en Annemiek beslist met 21-10. In de tweede game pakten de dames al gauw een voorsprong, maar ze lieten de dames uit Emmen aan het eind van de tweede game een behoorlijk eind terugkomen. Toch trokken Lisanne en Annemiek aan het langste eind, ze wonnen ook de tweede game met 21-18.

Het eerste gemengddubbel werd gespeeld door Lisanne en Lisanne. In beide games konden ze vanaf het begin redelijk met hun tegenstanders mee, maar aan het eind kwamen ze er niet meer aan te pas. Ze verloren het gemengddubbel in twee games met 8-21 en 9-21.

De laatste partij van de dag werd gespeeld door Thomas en Annemiek. Beiden hadden geen moeite om de dame van Emmen uit te schakelen, de heer van Emmen was echter van een andere klasse. Toch wonnen Thomas en Annemiek in de eerste game nipt met 21-19. In de tweede game pakten Thomas en Annemiek al gauw een redelijke voorsprong. Aan het eind van de tweede game kregen ze het nog behoorlijk lastig, maar deze game werd ook gewonnen door Thomas en Annemiek met 21-17.

Dit leverde als eindstand op dat de Junioren deze week hebben verloren met 3-5. Hopelijk wordt er volgende week gewonnen in Groningen.

Annemiek Wolting

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.