BV De Slagen J1 – Bannink-Mach J1

Op woensdagavond 24 oktober hadden de junioren een inhaalwedstrijd in Zuidwolde. Deze wedstrijd zou namelijk eerst op zaterdag 13 oktober jongstleden gespeeld worden. Het team speelde vanavond nog met z’n vijven, dit keer viel Aniek Wanders in. Na een fout op de routeplanner van Annemiek, werd om 18.00 alsnog op tijd de sporthal bereikt.

De opstelling voor deze wedstrijd luidde als volgt:

– 1e heer Thomas
– 2e heer Lisanne Nevels
– 1e dame Lisanne Rohling
– 2e dame Aniek Wanders
– herendubbel Thomas/Lisanne Nevels
– damesdubbel Lisanne Rohling/Annemiek
– gemengddubbel I Thomas/Annemiek
– gemengddubbel II Lisanne Nevels/Aniek

Thomas mocht als eerste de baan betreden. Thomas die eerst niet goed warm gedraaid was, stond al gauw wat punten achter. Aan het eind van de eerste game kwam hij goed en ver terug, maar het was net niet genoeg. Hij verloor de eerste game met 19-21. In de tweede game had hij het spel van zijn tegenstandster beter onder controle waardoor hij de tweede game knap won met 21-13. In de derde game ging het lang gelijk op, maar de dame uit Zuidwolde won op het nippertje door iets meer ervaring. De derde game verloor Thomas met 15-21.

Tegelijkertijd was het de beurt aan Lisanne Nevels. (We speelden namelijk op 2 banen) Lisanne had het niet makkelijk in haar enkel. Ze verloor haar enkel met 12-21 en 11-21.

Daarna was het de beurt aan de dames. Lisanne Rohling die bijna herstelt is van haar blessure, speelde vandaag voor het eerst weer een enkel. De eerste game won ze knap met 21-16. In de tweede game kreeg ze het moeilijker waardoor ze deze game verloor met 14-21. Hierdoor moest de derde game beslissing brengen. In het begin ging het nog wel gelijk op, maar aan het eind kon Lisanne het niet meer bijbenen. Ze verloor de derde game met 12-21. Daarna was het de beurt aan invalster Aniek. Aniek had geen moeite met haar tegenstandster, ze won de eerste game met 21-7 en de tweede nog gemakkelijker met 21-1.

De herendubbel werd gespeeld door Lisanne Nevels en Thomas. Het was een mooie partij met lange rally’s, toch verloren ze met tweemaal 13-21. De damesdubbel werd wel gewonnen. Lisanne Rohling en Annemiek wonnen hun dubbel met 21-11 en 21-18.

Het eerste gemengddubbel werd gespeeld door Thomas en Annemiek. Het was vanaf het begin af aan een mooie en spannende partij. Van beide kanten werden mooie punten gemaakt, maar Thomas en Annemiek verloren nipt in twee games. Het werd 15-21 en 16-21. De laatste partij werd gespeeld door Lisanne Nevels en Aniek. Zij hebben al jarenlang samen gespeeld en dit was te blijken. Ze wonnen hun partij met 21-15 en 21-12.

Dit leverde als einduitslag een 3-5 verlies op. Zaterdag is de return in Coevorden.

Annemiek Wolting

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.