Bannink-Mach 2 – BC Beijum 1

Op zaterdag 2 november moesten we als 2e team in de Swanenburgh aantreden tegen Beijum. Met het voltallige 2e team gingen we de strijd aan. Met dit voltallige team worden bedoeld: Edwin, Wim, Jan Roelof, Diny, Anja en Thea. Iedereen was redelijk op tijd present om deel te nemen. Laten we van fit maar niet spreken…

Na het verdelen van de wedstrijden, kon de show beginnen. Edwin begon vol goede moed tegen de 1e heer van Beijum, Bart. Maar helaas, alle goede moed konden Edwin niet helpen. In de 1e game ging hij onderuit met 8-21. Revance nemen in de 2e game om er een 3e uit te slepen?? Het mocht niet baten. Na een voorsprong kon Edwin de jonge en atletische jeugdige speler van Beijum niet meer bijsloffen en ten onder met 16-21. Helaas.

Wim mocht vandaag als belofte speler als 2e heer spelen, ondanks zijn leeftijd. (Jan Roelof is herstellende van een schouder blessure en kon geen single spelen). Met frisse tegenzin en overlopend van goede moed begon Wim aan zijn strijd. Beijum had zelfs een speler uit India aangetrokken om Wim te verslaan. Deze tactiek is helaas gelukt. Wim ging ten onder met 15-21 en 11-21. Cherian speelde een bekeken wedstrijd en liet Wim de hoeken van het veld zien.

Hierna natuurlijk, was het de beurt van de dames. Alle hoop hierop gevestigd om weer gelijk te komen. Diny, gekscherend door een teamlid oma genoemd van het team, mocht als 1e dame optreden tegen Wibrich (iets in de 20 jaar). Door goed te spelen en de tegenstandster vorstelijk onder druk te zetten, pakte ze makkelijk in 2 game’s de het eerste punt. Standen waren 21-10 en 21-6. Ze werd door haar teamgenoot die haar oma noemt, met het nodige respect gefeliciteerd met deze overwinning. Voortreffelijk gedaan meid!

Anja wilde graag het 2e punt voor ons team binnenslepen tegen Bianca en begon goed aan haar partij. De eerste game werd met 21-10 door haar gewonnen. Maar in de 2e game ging het toch wel iets anders dan ze gehoopt had. Bianca kreeg ook er ook zin aan om te winnen en gooide het roer om, om de 2e game te winnen met 16-21. De 3e game zou uitsluitsel moeten brengen wie er met het punt vandoor zou gaan. Het ging gelijke op. Eerst Anja voor en dan weer Bianca. Uiteindelijk… ging het punt naar Anja toe die met 21-17 toch als betere speelster uit de bus kwam.

Het stond 2-2 (spannend hé) en nu komen de dubbels aan bod.

Edwin en Jan Roelof gingen voor de punten als dubbel tegen Bart en Cherian. De game’s kenmerkten zich door lange rally’s, goed loopwerk en goed spel. Uiteindelijk trokken de heren van Beijum aan het kortste eind. De standen waren 21-15 en 21-16.

Hierna konden Thea en Diny zich opmaken voor de strijd. Het stond 3-2 en de dames van Beijum wilden natuurlijk 3-3 maken. Maar helaas voor Beijum lieten onze dames zich de kop niet gek maken en speelden een goede wedstrijd. De 1e game was bijzonder spannend qua uitslag: 22-20. Gelukkig pakten onze dames de 1e game, anders had het wel een anders kunnen aflopen. De 2e game werd ook gewonnen met 21-16.

Het stond nu 4-2, dus verliezen kon niet meer. Met die wetenschap werden de mixen gespeeld door beide teams. Beijum moest en Mach mocht. (klinkt dat weer vreemd).

Anja en Jan Roelof mochten de spits afbijten als 1e mix tegen Bart en Wibrich. Na op voorsprong in de 1e game te hebben gestaan, gingen ze toch ten onder met 14-21. Wat een domper zeg. Maar die 2 lieten zich niet uit het veld slaan en gingen zeer geconcentreerd aan de slag in de 2e game. Deze werd snel op 7-0 voorsprong gezet tegen Beijum. Jawel, dan mag de winst je niet meer ontglippen en dat gebeurde ook niet. De game werd met 21-13 gewonnen. Nu nog de 3e pakken en de winst was binnen. In het begin van de 3e set ging het redelijk gelijk op. Bij 10-11 werd er van speelhelft gewisseld en was het licht aan de zijde van Anja en Jan Roelof. Dit werd door de dame en heer prima benut en door de druk weer op te voeren konden ze de winst pakken met 21-17.

Hoera, 5-2 . Een hele last viel van de schouders van Wim en Thea. Wim maakte de goede opmerking dat er nu niet veel meer op het spel stond en lekker kon spelen. Maar de puntentelling is tegenwoordig anders en daarom telt elke punt die je haalt Wim!

Thea en Wim begonnen voortvarend in de 1e game tegen Cherian en Bianca. Hierin werd het 19-21. Dus er was nog hoop voor beide. Maar helaas, de 2e game pakte anders uit dan verwacht. De tegenstanders lieten Thea en Wim alle hoeken zien en elkaar op de helft van de baan spelen. Ze gingen roemloos ten onder met 9-21. Ondanks dat, gaf Wim toch aan lekker gespeeld te hebben…

Eindstand dus 5-3. Hierna werd de 9e game in de kantine van de Swanenburgh gespeeld en werd samen met het 1e team gewonnen door de heren Jan Erik, Egbert en Jan Roelof. Na deze overwinning ging men tevreden naar huis. En zo is er weer een zinvolle en spannende zaterdag voorbij gegaan, welke op een goede manier is ingevuld.

Jan Roelof Wesselink

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.