Bannink-Mach 1 verslaat koploper

Op zaterdag 10 november was het zover. We moesten aantreden tegen de nummer 1 van onze poule, namelijk Wischmei uit Vlagtwedde. Inmiddels was dit de 6e wedstrijd die we gespeeld hadden in de competitie. Precies op de helft dus. Dit keer bestond ons team uit Ralf Groeneveld, Egbert Wisman, Jan-Erik Westinga, Mirjam Wassenaar, Linda Wijmenga en Linda Pot.

Ralf mocht als eerste heer optreden tegen Jonnie van Hoorn. De twee heren waren aardig tegen elkaar opgewassen. Helaas ging de eerste game wel verloren met de stand van 18-21. Aan Ralf dus om de tweede game binnen te halen om er een derde game uit te slepen. Dit deed hij natuurlijk. Ralf won de tweede game met 21-19. Heel erg spannend dus! Ook in de derde game ging het weer gelijk op. Maar toen de stand 5-5 had bereikt verdraaide Ralf zijn enkel. Hierdoor kon hij niet verder spelen, wat wel heel erg jammer was, aangezien het mooi gelijk op ging. Het begon dus met een tegenvaller. In de herendubbel viel Egbert voor Ralf in.

Egbert mocht als tweede heer optreden. Hij moest tegen Robert Zuurman. Zijn wedstrijd werd tegelijk met die van Ralf gespeeld. Ook deze single was een spannende wedstrijd. De heren lieten elkaar goed lopen met veel drops, smashes en klieren. Egbert kon het echter net niet genoeg bijbenen, waardoor hij de eerste game met 20-22 verloor. Na weer wat tot rust te zijn gekomen begonnen de heren aan de tweede game. Wederom ging het weer gelijk op. Rond de stand van 19-19 ging Ralf op de baan ernaast door zijn enkel. Hierdoor werd Egbert een beetje afgeleid, waardoor hij de tweede game net niet naar binnen kon halen. Deze ging verloren met 19-21.

Nu was het dus aan de dames om is wat puntjes binnen te halen! Inmiddels hadden we maar één baan tot onze beschikking. Mirjam trad als eerste dame op tegen Dori Jacobs. Mirjam speelde heel vast en speelde geregeld over Dori heen, waardoor ze beide games relatief makkelijk kon binnen halen. Mirjam won zowel de eerste als de tweede game met 21-11.

Linda P. was als tweede dame ingedeeld en moest tegen Rika Bos spelen. Deze twee kenden elkaar al van de jaren ervoor. Ze hadden al verscheidene keren tegen elkaar gespeeld. Linda speelde heel erg vast en liet haar tegenstander goed lopen. Rika probeerde regelmatig op Linda’s backhand te spelen. Dit mocht echter niet baten, want Linda’s backhand liep verbazingwekkend goed. De eerste game werd met 21-8 gewonnen en de tweede met 21-9. Beter kan haast niet!

Nu was het aan de heren om toch te laten zien wat ze waard waren. De dubbel werd gespeeld door Jan-Erik en Egbert. Opnieuw waren de heren aan elkaar gewaagd en ging het weer gelijk op. De moeite werd beloond, want de eerste game werd binnengehaald met 22-20. Nu de tweede game nog! Hierna liep het helaas minder als in de eerste game. Zowel de tweede als de derde game werd verloren met 15-21. De tussenstand was dus inmiddels 2-3. Om nog te kunnen winnen moesten we dus de laatste drie dubbels allemaal winnen.

De damesdubbel werd gespeeld door Linda W. en Linda P. Door het goede samenspel tussen de twee Linda’s liep het speel heel lekker. De eerste game werd dan ook gewonnen met 21-16. Ook in de tweede game liep het heel erg goed. Alhoewel halverwege de tweede game de dames een beetje minder begonnen te spelen en de tegenstandsters nog verscheidene punten dichterbij kwamen werd deze toch gewonnen met 21-17.

Het was tijd voor de mixdubbels. De eerste mixdubbel werd gespeeld door Jan-Erik en Linda W. De tweede mixdubbel werd gespeeld door Egbert en Mirjam. Bij Jan-Erik en Linda ging het aardig makkelijk. Mede geholpen door de tegenstanders hadden zij de mix gewonnen met 21-13 en 21-6. Bij Egbert en Mirjam ging het niet zo makkelijk. Deze moest in drie games worden gespeeld. De eerste game ging het heel erg goed en deze werd dan ook gewonnen met 21-15. Door wat meer persoonlijke fouten van beide spelers werd de tweede game net verloren met 22-24. Het kwam dus aan op de laatste game. Ook deze ging gelijk op, maar werd toch gewonnen met 21-19!

De eindstand was 5-3. We hadden dus gewonnen van de nummer één van de poule! Hopen dat de volgende wedstrijden ook zo goed gaan.

Linda Pot

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.