Bannink-Mach A1 – BV Hoogspel A1

De wedstrijd is gespeeld op zaterdag 3 november in sporthal de Hullen te Roden.

Op zaterdag 3 november konden de aspiranten in speelweek 5 van de competitie hun borst nat maken voor BV Hoogspel A1. Het beloofde vooraf een mooie en spannende wedstrijd te worden omdat wij eerste staan en hun tweede. Dit weekend werd Coevorden vertegenwoordigd door Jacco, Dylan, Kristel en Laura.

Aan Jacco de eer om vandaag als eerste heer te starten. Jacco zat die ochtend om 9.00 uur nog niet helemaal lekker in zijn vel. Hij sloeg veel shuttles uit en ook de service liep niet helemaal lekker. Zijn tegenstander kwam wat beter uit de voeten, waardoor Jacco zijn enkel verloor met 4-21 en 4-21. De tweede herenenkel werd gespeeld door Dylan. Dylan kon in de eerste game lang met zijn tegenstander mee, maar moest aan het eind van de eerste game het meerdere in zijn tegenstander erkennen. Hij verloor de eerste game met 15-21. De tweede game liep niet zoals Dylan had gehoopt, de tegenstander ging meer op zijn backhand slaan en hier had Dylan weinig tegen in te brengen. Dylan verloor ook de tweede game met 9-21. Na de herenenkels stonden we dus achter met 2-0.

De dames waren niet van plan om de voorlopige koppositie af te staan aan Hoogspel. En dit gebeurde ook niet, Kristel en Laura wonnen namelijk beiden hun enkels. Kristel heeft haar enkelpartij met 21-8 en 21-16 gewonnen en Laura heeft die van haar met 21-11 en 21-17 gewonnen. Hierdoor stond het na de enkels 2-2.

Nadat de dames dus de beide enkels hadden gewonnen, was het nu de tijd aan de heren om de herendubbel te winnen. Dit gebeurde echter niet. Jacco en Dylan liepen elkaar behoorlijk in de weg en soms was de concentratie ver te zoeken bij beide spelers. Ze verloren hun dubbel met 15-21 en 9-21. Aan de dames dus weer de taak om dit recht te trekken. Na een spannende eerste game die net gewonnen werd door Kristel en Laura met 21-19, wonnen ze de tweede game makkelijker met 21-15. Het stond weer gelijk.

Het eerste gemengddubbel werd gespeeld door Jacco en Kristel. Het liep niet zoals beide spelers gehoopt hadden. Ze verloren hun gemengddubbel met 11-21 en 16-21. Na afloop van hun partij kwamen beide spelers tot de conclusie dat beter aan hun posities moeten werken. Dit biedt goede hoop voor de partijen die zij verder nog in de competitie samen zullen gaan spelen. Dylan en Laura zorgden ervoor dat we niet met een nederlaag naar huis terugkeerden, zij trokken de stand weer recht na 4-4. Zij wonnen hun gemengddubbel door mooi samenspel en goed op elkaar te letten. Dit deden zij met een winst in 21-11 en 21-16.

Annemiek Wolting

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.