Bannink-Mach A1 – BC Raak M A1

Vandaag (10 november) speelden de aspiranten in speelweek 6 van de competitie tegen Grou. Deze week was Dylan vrij. Waardoor Jacco, Kristel, Joyce en Laura vandaag aan de bak moesten. Wij zijn tot nu de nummer 1 in onze poule en Grou de nummer 2, het beloofde vooraf dus een spannende wedstrijd te worden.

Wegens omstandigheden moest Jacco vandaag eerder weg. Daardoor werd er in een andere volgorde gespeeld. Jacco speelde eerste heer tegen Shermon Daal. Shermon was een maatje te groot voor Jacco. Jacco verloor dan ook met 6-21 en 5-21.

Direct daarna speelde Jacco samen met Kristel de herendubbel. In deze partij moesten zij tegen Shermon Daal en Maurice van Paassen. Er zaten mooie rally’s tussen maar Shermon en Maurice waren te sterk voor Jacco en Kristel. Jacco en Kristel verloren hun dubbel met 7-21 en 4-21. Hierdoor stonden we met 0-2 achter. We moesten dus nog goed aan de bak om wat verandering in de stand aan te brengen.

Daarna speelde Laura haar enkel tegen Marte Altenburg. Laura speelde erg goed en spreidde de shuttles mooi. Ze liet Marte mooi achter in het veld. Laura was sterker dan Marte en won haar enkel met 21-11 en 21-9. De achterstand was nu dus nog maar 1-2.

Vervolgens begon Kristel met haar enkel tegen Maurice Paassen. Kristel speelde er goed, maar Maurice was een tikkeltje sterker dan Kristel. Hij won de enkel met 21-14 en 21-15 van Kristel, maar Kristel heeft gigantisch goed gespeeld tegen hem en kreeg het niet maar fftjes cadeau.

Toen was het aan Joyce de beurt om haar enkel te spelen. Joyce speelde haar enkel tegen Maden A Joya, hier had Joyce al vaker tegen gespeeld. Joyce was toen een maatje te groot voor Maden en dat was ook deze wedstrijd weer het geval. Joyce won haar enkel met 21-7 en 21-5. De tussenstand was nu 3-2 in het voordeel voor Raak’M.

Direct daarna gingen Jacco en Joyce de strijd aan tegen Shermon en Marte. Er werden mooie rally’s gespeeld. Maar Marte en Shermon waren te sterk en wonnen met 21-13 en 21-17. Het stond nu dus 4-2 voor Raak’M.

Toen was het de beurt aan Kristel en Lara. Zij moesten winnen om er nog een gelijkspel uit te slepen. De eerste game wonnen zij van Maden en Maurice met 21-17. De tweede game ging erg gelijk op en werd gewonnen door Maden en Maurice in de verlenging met 24-22. Er volgde een derde game. Het ging aan het begin van deze game nog gelijk op maar dat veranderde. Kristel en Laura liepen verder weg van hun tegenstander en wonnen met 21-16 in de derde game. Zo stond het 4-3 voor Raak’M.

De laatste partij werd gespeeld door Laura en Joyce. Zij speelden tegen Marte en Maden. Laura en Joyce speelden mooi, alleen communiceerden zij wat minder. Ze wonnen de eerste game met 21-13. Ze ging vol goede moed de tweede game in en deze wonnen zij dan ook met 21-12. Zo werd het in de eigen sporthal 4-4. Hierdoor behielden wij onze eerste plaats tegen de nummer 2.

Joyce Anholts

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.