Bannink-Mach 1 weer succesvol

De badmintonners van het 1e team van Bannink-Mach speelden afgelopen zaterdag in sporthal De Swaneburg een uitstekende en succesvolle thuiswedstrijd. In een ontspannen sfeer, maar met maximale inzet, werd het zelfvertrouwen van dit (vaak in wisselende samenstelling spelende) paradepaardje van Coevorden verder opgepoetst en zorgden ze met elkaar en tegen Meteoor 4 uit Veendam voor een klinkende 6-2 revanche op de uitwedstrijd (toen 3-5).

Jan Erik Westinga speelde sinds lange tijd weer eens de 1e enkelpartij en had daarin hardnekkige tegenstand van André. Maar in 3 games wist hij toch aan het langste eind te trekken (21-15, 17-21 en 22-20). Datzelfde ondervond Jan Roelof Wesselink in zijn enkelpartij tegen de veel jongere tegenstander Victor, die niet moe te krijgen was. Kleine foutjes aan het einde van de verlengde en slopende partij, kostten hem net de zege (18-21, 21-16 en 21-23).

Mirjam Wassenaar speelde eveneens een afmattende enkelpartij en wist na een kleine inzinking in de 2e game, knap terug te komen in de 3e (21-16, 11-21 en 21-13). Linda Pot gaat steeds beter spelen en gaf haar tegenstandster Helga in slechts 2 games met haar bekeken en effectieve spel eigenlijk geen kans (21-13 en 21 – 14).

De herendubbelpartij met Jan Erik en Jan Roelof ging ook heel lang gelijk op. Kleine verschillen zorgden na 3 intensieve games voor winst door André en Willy, maar dat was ook hun laatste punt (21-23, 21-19 en 16-21). De damesdubbel met Mirjam en Linda liep als een trein en met overmacht maakten zij korte metten met Helga en Corien (21-13 en 21-17).

Datzelfde is te melden over de 1e gemengd dubbel partij van Linda en Jan Erik. Ook zij raken steeds beter op elkaar ingespeeld en konden in 2 games de winst naar zich toe halen (21-14 en 21-18). Maar Mirjam en Egbert Wisman deden niet voor hen onder en vochten met veel meer tegenstand de strijd uit tegen Helga en Willy. Met een afgedwongen verlenging in de 2e game werd ook deze partij verrassend en op knappe wijze gewonnen (21-18 en 23-21). Na afloop van deze enerverende wedstrijd werd in de kantine, samen met de sportieve tegenstanders van Meteoor, deze mooie 6-2 overwinning gevierd.

Dick Groeneveld

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.