BC Drachten A3 – Bannink Mach A1

De wedstrijd is gespeeld op zaterdag 24 november 2007 in sporthal de Drait te Drachten. Vandaag moest het aspiranten team tegen Drachten. Vooraf beloofde dit een spannende wedstrijd te worden.

Jacco was eerste heer en moest gelijk aan de bak. De eerste game was te zwaar voor Jacco, deze game verloor hij dan ook met 21- 10. De tweede game ging beter en Jacco wist een aantal punten meer te scoren dan in de eerste game. Maar jammer genoeg verloor hij deze game met 21- 14. Daarna was het de beurt aan Dylan. Hij moest tegen een veel bewegende tegenstander. De eerste game verloor ook hij, met 21- 10. De tweede game kwam hij mooi terug tot een gelijke stand van 10- 10. Tot hij geblesseerd raakte aan zijn knie. Waarna hij de tweede game niet verder kon. Het stond nu 2- 0 voor Drachten.

Joyce speelde eerste dame en kon na een korte pauze i. v. m. de blessure van Dylan beginnen aan haar wedstrijd. De eerste game liet ze haar tegen veel lopen ze won de eerste game dan ook met 21- 3. Het plafond was lager dan gewend en de shuttles kwamen dan ook niet zo mooi hoog. Ook de tweede set was Joyce sterker deze set won ze ook met 21- 4. Zo kwam Bannink- Mach terug tot 2- 1. Het was de taak aan Laura om weer tot een gelijkspel te komen. Laura spreidde goed en keek goed daardoor won ze de eerste game met 21- 6. Ook de tweede game wou ze graag winnen en dat deed ze ook met 21- 2. Het stond weer gelijk en Bannink- Mach ging er weer tegenaan.

Het ging ondertussen al een stuk beter met de knie van Dylan. Hij wou graag weer verder spelen en dat lukte ook. De eerste game verloren ze helaas met 21- 16. Er werd in de tweede game mooi gespeeld, ze wonnen deze game met 21- 17. Er werd een derde game gespeeld dit werd dezelfde uitslag als in de eerste, ze verloren met 21- 16.
De dubbel van Laura en Joyce verliep goed, de eerste game wonnen ze met 21- 6. Er werd mooi gespreid en gecommuniceerd. De tweede game was niet zo best, ze wonnen nipt met 21- 17. De communicatie en spreiding zaten er niet in. Maar toch stond het weer 3- 3.

De mix partijen werden tegelijk gespeeld. Jacco en Joyce begonnen aan hun mix. De eerst game liep best goed ze verloren hem met 21- 19. Ze kregen even een oppepper van de ouders, dat hielp blijkbaar. De tweede game wonnen ze met 21- 16. Er moest en derde game worden gespeeld, het was erg spannend. Jacco en Joyce hielden de moed erin. Ze wonnen met behulp van domme fouten van de tegenstander. Het werd 21- 18. Bannink- Mach stond voor met 4- 3.
Ook Dylan en Laura moesten samen een mix spelen. Het was erg spannend de eerste game verloren ze net met 23-21. In de tweede game maakten ze dat weer goed de stand was 4-21. Er moest daarom ook een derde game worden gespeeld, deze wonnen ze met 12-21. Naar een wat minder begin won Bannink-Mach met 5-3.

Joyce Anholts

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.