Racketeers J4 – Bannink-Mach J1

De wedstrijd is gespeeld op zaterdag 8 december in sporthal Bargeres te Emmen.

Op 8 december waren de junioren afgereisd naar Emmen. Lisanne Rohling was nog niet helemaal hersteld van haar operatie, waardoor Dylan Schlepers van de aspiranten inviel. De junioren werden vertegenwoordigt door Thomas, Dylan, Lisanne Nevels en Annemiek.

Zoals gewoonlijk mocht Thomas ook vandaag weer als eerste van start. In de eerste game had Thomas niet veel moeite met zijn wat kleinere tegenstander. Hij won de eerste game met 21-10. De tweede game was vanaf het begin af aan erg spannend, maar Thomas kwam net iets tekort. Hij verloor de tweede game met 19-21. Ook de derde was erg spannend, maar deze werd ook gewonnen door de Emmenaar. Thomas verloor de derde game met 15-21.

Daarna mocht Dylan. Dylan die nog steeds wat last had van zijn knieblessure speelde een zeer sterke eerste game. Toch verloor hij nipt met 17-21. In de tweede game kon hij het iets wat snellere spel van zijn tegenstander niet meer bijhouden. Hij verloor deze game met 8-21.

De dames konden er voor zorgen dat het weer 2-2 in stand werd. Lisanne Nevels mocht als eerste van start. De partij bestond uit erg lange rally’s, maar het was de tegenstandster van Lisanne die net wat vaker aan het langste eind trok. Lisanne verloor met 13-21 en 10-21.

In de laatste enkel mocht Annemiek proberen om het eerste punt van Coevorden naar zich toe te trekken. Dit lukte Annemiek. Tegen de bekende Mariel Berhane (vooral voor Joyce en Kristel geen onbekende bij de DPC toernooien) won Annemiek door vanaf het begin af aan gelijk aanvallend te spelen met 21-11 en 21-16.

Daarna was het weer de beurt aan de heren. Thomas en Dylan speelden een goede dubbel, maar soms kon je merken dat ze niet vaker in competitieverband met elkaar hadden samen gespeeld. Ze verloren met 10-21 en 12-21. De dames wonnen echter wel hun dubbel. Lisanne en Annemiek wonnen de eerste game in de verlenging met 22-20. In de tweede game zakten de dames iets wat in, deze verloren zij met 14-21. Zo werd de tweede derde game van de wedstrijd een feit. Hierin herstelden Lisanne en Annemiek zich, ze wonnen de derde game met 21-11.

Het stond nu 4-2 voor Emmen, het kon dus nog gelijk worden. Dylan en Lisanne mochten als eerste spelen. Zij hadden vorig jaar al vaker samen gespeeld, maar vooral in de eerste game bleek dat ze even weer aan elkaars spel moesten wennen. De eerste verloren ze met 5-21, ook verloren zij de tweede game maar dan met 11-21.

De laatste partij werd gespeeld door Thomas en Annemiek. De eerste game wonnen zij met 21-17. De tweede game ging wat gelijker op en er kwam een verlenging aan te pas. Hierin kwamen Thomas en Annemiek net wat tekort. Ze verloren met 20-22. Ook de derde ging gelijk op, maar Thomas en Annemiek trokken toch aan het langste eind, door met 21-19 te winnen.

Als eindresultaat leverde dit een 3-5 verlies op.

Annemiek Wolting

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.