Pepernotentoernooi

Maandag 1 december werd voor de jongste jeugd een toernooi gehouden in de sfeer van Sinterklaas. De aankondiging van de weken ervoor dat met dit toernooi dikke prijzen te verdienen was (Nintendo DS, Wii’s en Playstations) was een schot in de roos. Alle 22 spelers uit de deze groep waren aanwezig.

De warming-up bestond uit schoorsteen vullen (badmintonkokers vullen met shuttles) en over de daken lopen (hindernisbaan die genomen moet worden via bank, kast en weer bank met een shuttle op het racket).

Na de warming-up was het de hoogste tijd om met het toernooi te beginnen. Iedere speler van de groep Annemiek/ Thomas/ Marcel speelde afwisselend met een speler van de groep Joyce/ Dick. Na 5 minuten werden de eigen punten op het formulier vermeld. Zo werden er 4 wedstrijden gespeeld.

De uitslag van dit toernooitje was:
Poedelprijs: Rowdy Pothof (chocolade sinterklaas)
3de prijs: Mandy Schalen (chocolade zwarte piet)
2de prijs: Anouk v/d/ Veen (kleine chocoladeletter)
1ste prijs: Maaike Hofstede (grote chocoladeletter)

Hiernaast moest men het aantal pepernoten raden die in een bus zaten. Dit bleek voor iedereen heel moeilijk te raden. Twee personen dachten dat er (bijna) honderd pepernoten in de bus zaten. De andere badmintonners dachten tussen de 30-80 stuks. Het bleken er uiteindelijk 154 pepernoten te zijn. Wouter Wassenaar was met zijn voorspelling (100) er het dichtst bij en ging met de overheerlijke bus pepernoten naar huis.

imgp1566

Voor de winnaars en overige deelnemers geen Wii’s of iets dergelijks (wie zal dat betalen? Sinterklaas, in deze tijd van (kredietcrisis)) maar wel een echte chocoladesinterklaas.

Ondanks deze tegenvaller mag ik namens de begeleiding spreken van een geslaagd uurtje badminton.

De foto’s van het pepernoten toernooi zijn hier te vinden.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.