Succesvol Paasweekend Bannink-Mach

De Coevordense badmintonverening Bannink-Mach heeft een succesvol paasweekend achter de rug.

Het Veneboer Sport 2000 toernooi in Drachten  voor senioren  kende in het herenenkelspel (klasse HE8) een finale tussen twee Bannink-Machers. Mark van Wijk en Hans Dolfsma . Zij hadden de tegenstanders in de voorrondes in twee games naar huis gestuurd. De finale werd verrassend door Mark gewonnen. Onlangs moest hij bij de clubkampioenschappen de winst nog aan Hans laten, maar nu liet hij zich niet verrassen. Kon de eerste set nog nipt zonder verlenging worden gespeeld (21-18) in de tweede game was voorhands geen winnaar aan te wijzen. In een gelijk opgaande strijd was het Mark die in de verlenging de eerste plaats opeiste (24-22).

Ook het herendubbel (HD8) wisten Mark en Hans naar hun hand te zetten. Met een overwinning op het AA Drink Satellite 1-4-6-8 toernooi te Amersfoort op zak stonden zij  alweer in de  finale. De eerste game werd door Mark en Hans in de verlenging in het voordeel van hen beslist (22-20). De tweede game wisten zij eenvoudiger te winnen (21-14) zodat wederom een eerste prijs in ontvangst genomen kon worden.

Het sporttalent van Coevorden 2010, Laura Renting, was deze keer niet opgewassen tegen het sterke deelnemersveld in het vrouwenenkel (DE6). Haar eerste plaats in Hoogeveen en Groningen kon zij dit keer niet evenaren. Nadat zij in de tweede ronde al een als vierde geplaatste speelster in drie games had verslagen trad zij in de kwartfinale aan tegen de als  vijfde geplaatste Stephany de Jonge. In drie games (8-21,21- 19 en 13 -21) verloor zij van de latere finaliste.

Het damesdubbel (Laura Renting/Joyce Anholts) verliep stukken beter. Wederom stond een team van Bannink-Mach in de finale (VD6), die helaas verloren ging (15-21 en 19-21).

De Racketeers uit Emmen organiseerde een DPC-toernooi (Drie Provincien Circuit) voor de jeugd. In het jongensenkel <15 waren Mart van de Berg en Tom van  Wijgerden in dezelfde poule ingedeeld. Mart won van Tom in drie games (21-18 16-21 21-16) maar werd geen poule winnaar. Op puntensaldo was die eer voor Tom weggelegd. In de finalepoule wist Tom makkelijk van de beide tegenstanders  te winnen zodat ook in Emmen Bannink-Mach een winnaar had.

Wesley Anholts en Stefan Leferink behaalde een uitstekende tweede plaats in het jongensdubbel <15. Van de winnaar werd in drie games verloren waarbij  de derde game op een verlenging uitliep (21-14 15-21 23-21). Mart v/d Berg dubbelde met een speler van de Racketeers. Hij haalde eveneens een tweede plaats maar nu in de poule <17
Maaike Hofstede overwon de poule meidenenkel <17 maar kon in de halve finale niet meekomen tegen  de latere winnares (13-21 en 7-21).  In het meidendubbelspel <17 reikte zij zelfs tot de finale. In twee verloren games van 19-21 greep zij wederom naast de hoofdprijs.

In het jongensenkel <19 haalde Nick Renting een tweede plaats.

Dus zoals gezegd een uitstekende prestatie van onze senioren en junioren van de Coevordense badmintonvereniging Bannink-Mach.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.