Badmintontoernooi beleeft Coevorder finale

Afgelopen weekend vond in Veendam een internationaal badmintontoernooi plaats. Dit sterk bezette toernooi met ruim 330 spelers en speelsters uit Duitsland en Nederland  staat hoog aangeschreven in het Noorden des lands. Ook badmintonvereniging Bannink-Mach uit Coevorden was aanwezig.

Het succes van het Paasweekend kon men niet evenaren. In de enkelspelen was deze keer geen hoofdrol weggelegd voor Bannink-Mach. Echter in de dubbelspelen stonden drie teams verrassend in de finale.

De damesdubbel, Marissa  Buurke en Annemiek Wolting, schakelden de tegenstanders uit Duitsland en Nederland in de eerste en tweede ronde uit in tweemaal drie games. Ook de halve finale werd (moeizaam) gewonnen (22-20, 21-17). De finale tegen alweer Duitse tegenstanders kende een gelijk opgaande strijd.  Ook hier moest een derde game aan te pas komen. Met iets meer finesse en durf trokken de tegenstanders deze game naar zich toe (21-19, 17-21 en 15-21). Een verrassende maar ook verdiende tweede plaats voor de speelsters van Bannink-Mach op dit toernooi.

Het gemengd dubbeltoernooi (cat 8 ) kende een geheel Coevordens getinte finale. De zaterdag werd door Hans Dolfsma/ Marissa Buurke winnend afgesloten door een verlenging in de derde game. De halve finale op de zondagmorgen  werd met meer overtuiging gespeeld, maar ook hier moest uit de derde game een winnaar komen (21-12, 17-21 en 21-11).

Het andere gemengd dubbel Mark van Wijk/ Laura Renting overleefden gemakkelijk en met duidelijke cijfers de zaterdag. Hun halve finale tegen het sterke Duitse team leek eenvoudig te verlopen. Na een ruime overwinning in de eerste game(21-10) lieten zij zich in de tweede game over zich heen lopen (13-21). In derde game moest alles uit de kast gehaald worden. In een gelijk opgaande game, waar vooraf de winnaar niet van was aan te wijzen, wisten  Mark en Laura deze in hun voordeel te beslissen (21-19). Een  finale tegen de eigen clubgenoten was een feit.

Een finale die  bijna een half uur duurde. Rally’s die slim uitgespeeld werden, elke centimeter van het veld dat benut werd en ieder het uiterste van zichzelf en zijn/ haar teamgenoot vergde. Al met al een partij om je vingers bij af te likken hoewel de uitslag dat niet zou zeggen (21-11, 21-16). De hoofdprijs was deze keer voor Mark en Laura.

Met zo’n finalepartij liet Bannink-Mach voor de aanwezige (inter)nationale badmintonspelers een goede indruk achter.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.