Kwalificatiewedstrijd NK voor regioteams

Afgelopen donderdag speelde het 1e seniorenteam van BC Bannink-Mach een kwalificatiewedstrijd voor het NK regioteams tegen BC Raak’m uit Grou.

De wedstrijd bestaat uit 5 onderdelen: heren enkel, dames enkel, heren dubbel, dames dubbel en een mix.

Hans Dolfsma beet de spits af in de HE tegen Remco de Vries die in het verleden al eredivisie heeft gespeeld. Ondanks de ervaring van deze tegenstander maakte Hans er een spannende partij van. Helaas werd de 1e game nipt verloren met 23-21. De 2e game ging in eerste instantie ook gelijk op maar werd uiteindelijk verloren met 21-15.

De daarop volgende partij van Laura Renting in de DE ging in 1e instantie ook gelijk op, maar de 1e game werd uiteindelijk gewonnen door Laura met 18-21. De 2e game ging overtuigend naar Laura met 12-21.

Hans Dolfsma en Mark van Wijk speelden samen de HD tegen het sterke dubbelteam van Raak’m. Ondanks de nodige tegenstand van Hans en Mark trok de tegenstander aan het langste eind en won met 21-16 en 21-18.

De DD van Laura Renting en Joyce Anholts werd overtuigend gewonnen met 10-21 en 10-21. Door deze uitslagen hadden beide teams dus 2 wedstrijdpunten verzameld en moest de mix de winnaar bepalen.

Deze werd gespeeld door Mark van Wijk en Joyce Anholts. Aan het eind van de 1e game stond Raak’m met 5 punten voor en had nog 1 punt genoeg om de 1e game te winnen. Mark en Joyce maakten er een echte Houdini-act van en wisten deze game nog te winnen met 21-23. De 2e game werd net zo spannend als de 1e maar ging uiteindelijk verloren met 22-20. Er moest dus een beslissende 3e game gepeeld worden. Aan het eind weer een verschil van 5 punten in het voordeel van Raak’m. Het huzarenstukje van de 1e game kon helaas niet herhaald worden en er ging verloren met 21-15.

Einduitslag dus 3-2 in het voordeel van Raak’m. Aanstaande donderdag wordt de returnwedstrijd gespeeld in Coevorden (De Swaneburg) om 20:00 uur. Voor Bannink-Mach de kans om zich te revancheren. De winnaar over beide partijen zal worden afgevaardigd namens de afdeling Noord op het NK voor regioteams.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.