Clubkampioenschappen 2012

Op zaterdag 31 maart 2012 om één uur hebben 17 senioren en 7 junioren zich in de sporthal verzameld. Toch wel een beetje een teleurstellende opkomst. Deze middag zal gevuld worden met “oud hollandse spelletjes” en de finales van de clubkampioenschappen.

Gelukkig (voor mij) maar helaas voor dit verslag speelde ik zelf ook een finale zodat ik van meerdere finales alleen maar de uitslag kan vermelden.

Bij de juniorenmeisjes of toch juniorenmeiden stonden Pleun Wassenaar en Maaike Hofstede in de finale. Gezien het spel van Pleun in de competitie kon Maaike enige tegenstand verwachten. Pleun kon in de eerste game nog redelijk meekomen maar in de tweede set kwam Maaike snel op een voorsprong die zij niet meer uit handen gaf. In twee games (21-16,21-12) haalde Maaike de eerste prijs binnen.

De finale bij de junioren heren werd uitgevochten tussen Wesley Anholts en Stefan Leferink. Stefan speelde afgelopen seizoen competitie, Wesley volgde in Meppel extra (breedte)training en speelde goed op diverse DPC-toernooien. Hij maakte zijn favorietenrol waar (21-10, 21-16).

Helaas was er geen finale wedstrijden bij de dames senioren recreanten (er had zich geen enkele dame opgegeven voor de voorrondes).

De heren finale recreanten werd gespeeld tussen Bert Anholts (ja, de vader van de andere twee finalisten) en Marcel de Vreede. Hier wist Marcel, na een moeilijke eerste game, door fouten van zijn tegenstander de tweede game gemakkelijk te winnen (21-19 en 21-11).

De meeste aandacht ging echter uit naar de finales van de competitiespelers.

Jos Rollman mocht het opnemen tegen Mark van Wijk. Zoals altijd komt Mark maar moeilijk op gang. De eerste game ging nog overtuigend naar Jos maar hij moest daarna zijn meerder erkennen in Mark Mark werd na drie games (17-21, 21-15 en 21-15) voor het eerst clubkampioen.

Bij de dames stond zoals verwacht Laura Renting tegenover Joyce Anholts. In drie games (21-13, 18-21 en 21-15) wist Laura haar overwinning veilig te stellen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd zij weer clubkampioen.

Naast deze wedstrijden had de organisatie nog voor een drietal wedstrijdjes met handicap en enkele ludieke spelletjes gezorgd zoals:
“golfen”, “blik gooien”, shuttle in sombrero opvangen.

De winnaars bij de junioren waren: 1e prijs Wesley Anholts, 2e prijs Maaike Hofstede en de 3e prijs Pleun Wassenaar. De poedelprijs ging naar Anouk van der Veen.

Bij de senioren ging Nikki Osseforth met de 1e prijs aan de haal. De 2e prijs was voor Joyce Anholts en de 3e prijs voor Dick Groeneveld. Hier was de poedelprijs voor Larissa Elsloo.

De foto’s zijn zoals gewoonlijk te vinden in ons fotoalbum.

Het is niet (meer) mogelijk om een reactie te geven.